Najdi forum

Nimfa… HELP!

Hej!

Odločam se za nimfo, ki bi jo dobila pri naših prijateljih, ki vzrejajo nimfe in skobčevke. Sem se že odločila, da bom vzela samčka, zaradi njegovega karakterja, učljivosti….. Brala sem o negi oz. oskrbi nimf tudi na drugih forumih in klepetalnicah in vedno pravijo drugače. Nekateri pravijo, da nimfi lahko nudiš zelenjavo le enkrat na teden, drugi vsak dan, nekateri trdijo da nikoli… in še kaj nimfa pod nobenim pogojem ne sme jesti ali pa kaj ni priporočljivo.

Z očijem sva se odločila, da bi izdelala kletko doma, saj hočemo večjo kletko, večje kletke pa so v trgovinah zelo drage, in se nama ne zdi smiselno da bi zapravili toliko denarja, če jo lahko narediva doma. Ali je kaj, na kar bi morala biti pozorna? npr. ne uporabljaj tega in tega materiala……
Kakšne so približne mere za večjo kletko za nimfo?

Doma sem imela dve skobčevki in pred kratkim je ena umrla. Sprašujem se zakaj… Vedno je imela lepo pirje, ni bila izpostavljena vročini, vedno je imela enako hrano, do zadnjega dne je bila zelo razigrana….. sicer pa je bila že stara 9 let, pa me zanima če je to za skobčevko veliko…. Koliko let življenske dobe pa imajo nimfe?

No in zdaj imam le še samčka – skopčevko z imenom Božo 🙂 ki je osamljen… zato sem se odločila, da mu priskrbim družbo… pa sta lahko skobčevka in nimfa v isti kletki? Pa še obadva bi bila samčka… itak na začetku mislim nimfo imeti v drugi kletki, ker vseeno nočem tvegati, da se nebi razumela ali pa da je imale moja preminula skobčevka bolezen, ki bi okužila tudi Božota, potem bi pa Božo okužil tudi nimfo…

Aja… pa priporočam se za uporabne nasvete glede prehrane, nege itd…

Ta vprašanja me najbol mučijo… sicer jih imam še več.. samo za dons bo to to..

Hvala že v naprej..

L.P.!

P.S.: Točno ta vprašanja sem napisala na večih mestih… da bi dobila čim več odgovorov in nasvetov.. da ne bo čudno izpadlo..hehe

Skobčevka in nimfa ne moreta biti v isti kletki. Če bi rada družbo za skobčevko, potem potrebuješ še eno skobčevko. Nimfa namreč lahko skobčevko resno poškoduje.

Saj jih mislim imeti narazen…
potem jih niti spustiti ne smem skupaj? kaj pa kletki? sta lahko ena zraven druge skupaj?

Skobčevka in nimfa sta lahko komot skupaj. Sem tudi jaz mislila, da jih ne smem dati skupaj, pa so mi rejci rekli, da so lahko slupaj. Imam jih v precej veliki voljeri.

aha.. hvala.. kaj pa na koliko časa ji lahko dam zelenjavo?
pa kaj pod nobenim pogojem ne sme jesti?
ker bova z očijem kletko izdelala doma ali obstajajo kakšni materiali ki so nevarni za nimfo?

Se obravičujem ker sem tako radovedna, samo predem bom dobila nimfo me zanima vse o njeni prehrani in negi….. 🙂 🙂 🙂

Lp

Moje dobijo vsak dan radič. Daš jim lahko še korenček pa jabolko (vsak drugi dan). Občasno jim dam malo melone ali lubenice in limonin sok v vodo. Ne smejo pa slanih stvari ( kruh, ali kako drugo hrano), solate. Pri materialih bi vam svetovala da izbereta žico ( kot za ograje), brez kake plastike, za dno imamo tudi iz pločevine, krmilnike tudi, veje pa ji lahko kar doma od dreves nabereš.
Jaz mojim dnevno dam tudi posodo z vodo za kopanje, dodaj kako sipino kost in igračko.

Pa še nekaj za skobčevko je 9 let kar lepa starost. Opažam da zaradi raznih križanj in ustvarjanj novih barv in velikosti živali živijo mnogo manj.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj

Hvala za odgovore!

Z očijem sva mizarju naročila, da nam štor izdolbi, da nam bo služil kot podstavek, premezala sva ga pa z lanenim oljem, ki lahko pride tudi v stik z živili… (z istim lanenim oljem premažemo tudi naš masiven pult)… pa me zanima če je to narobe.. ali kupiva kje drugje podstavek?

L.P.

Pozdravljena. Svetujem ti, da malo pogledaš objave na parrot forumu. Je v slovenščini. Gori pa je precej dobrih nasvetov glede gojenja ptic – od velikosti in materjalov za kletke, do prehrane in zdravstvenih nasvetov.

http://www.parrot-shop.si/forum/

matejav, hvala…

Podstavek bo kar v redu. Nevarne so kake plastificirane žice, ker jih papige grizejo in lupijo plastiko.

Hej!

vam sporočam da imam nimfka… vinkota, ki je ročno hranjen… je zelo prijazen, se je zelo hitro navadil na okolje… najraje ima zelje in radič..
se je pa že navadil na mojo roko:)
ko ga spustim malo leti potem mi pa gre na roko, ramo ali pa kar na glavo XD
lp!

Lepo, da si dobila nimfka. Uživajta

Pozdravljeni, dobili bomo nimfo, in me zanima če poznate kako dobro trgovino.

Hvala a

 

New Report

Close