no moj problem je tak. enostavno nimam volje za hujšanje.
izgleda nekako tako – zvečer si obljubim da začnem hujšati, potem pa ko se zbudim in seveda pojem ogromne količine hrane (pa to ne zdrave!) si spet obljubim – saj bom začela jutri hujšati. to se nadaljuje in tako kg pridobivam.
mogoče je krivo tudi to, da so vse kolegice okoli mene suhe in lahko res pojejo kar želijo pa so suhe kot trlice. jaz pa samo pridobivam.
kaj naj naredim?
saj vem, vsi pravijo – jej sadje in zelenjavo, pij vodo in telovadi. vendar jaz tudi lahko delim nasvete, a realizirati jih ne morem. zakaj nimam volje kot drugi??
kaj je narobe?
Nevem kaj bi bilo narobe, prisiliti v hujšanje te ne more nihče. Poskusi jesti en dan samo zelenjavo, drugi dan pa samo sadje, tretji dan samo jogurte in mleko….če ti bo uspelo vsaj en dan, boš dobila motivacijo za naprej. Ali pa prični počasi, reci si, danes pa ne smem tega in tega, jutri ne tega in tega. Vse to napiši. Verjamem, da ti bo uspelo.
Draga moja!
To, da nimaš volje pomeni le eno. Tvoja želja po lepšem, skladnejšem, vitkejšem telesu še ni dovolj močna. Želja po hrani (trenutnem zadovoljstvu) prevladuje. S tem, ko si nudiš kratkoročne užitke sama sebi onemogočaš, da bi bila na dolgi rok na boljšem (bolj srečna, bolje zgledala …).
Čisto nič ne pomaga, dokler ne bo tvoja želja po vitkejši postavi močnejša od vseh drugih. Morda se bo to zgodilo šele čez dodatnih 5, 10 ali pa 20 kilogramov, ko ne boš mogla več prenesti pogleda na sebe, lahko pa tudi da nikoli, ker se boš pač sprijaznila z ne preveč srečnim životarjenjem v brezoblični gmoti sala. Odvisno je od tebe.
Pa da ne boš mislila, da sem kakšna suhica, ki je malo zafilozofirala… Meni je shujšati trenutno največja želja, ki sem ji pripravljena podrediti vse ostale vidike življenja (na primer namesto da bi spala, ob 5.00 zjutraj začnem z jutranjim tekom, ki traja uro in pol … ) in draga moja, uspehi so vidni.
V upanju, da se ne boš sprijaznila sama s seboj (seveda če nisi zadovoljna sama s sabo)
Wish
Morda se bo slišalo bedno, ampak… a veš kaj je mene pripravilo do hujšanja? Razprodaje. Sem šla lepo v trgovino s cotami… slab teden po tistem, ko so se že začele razprodaje. Pa so ostale samo še majhne številke. Kljub vsemu vidim ene ful dobre hlače, a na prvi pogled so izgledale velike in sem mislila, da mi bodo še prevelike. Ups! Pomota. Še gor jih nisem spravila!!!!!! Gledam hlače in gledam sebe… alarm!!!! Treba bo it na shujševalno. Sedaj sem na dieti slabih 10 dni in sta šla prva 2 kg dol. Sicer ni veliko, a počasi se daleč pride. Samo gibanje in zdrava prehrana. No, seveda kdaj tudi pregrešim, pa vseeno…
Kaj sem želela s tem povedati? Moraš sam priti do ugotovitve, da je to preveč… in da želiš shujšati. Jaz, ko sem gledala vse tiste cunjice, sem si prav v živo predstavljala, da drugo poletje bom tudi jaz lahko vse to nosila oz. moj cilj je imeti takšne in podobne sexy cotke že okoli novega leta.
Vse je v glavi. In ko v glavi slišiš “alarm”, potem si na dobri poti. In moraš se videti na cilju, z lepo postavco. Jaz ponoči že sanjam o tem, kako sem suha. In še vedno, ko sem kaj takšnega sanjala, sem v resnici hujšala.
Ma… malce sem zašla iz teme… upam, da vseeno veš, kaj sem želela povedati.
Če pa ti bo kdaj zmanjkalo motivacije, se pa kar oglasi na forum in se lahko skupaj spodbujamo. Jaz sem takoj ZA!!!
spet jaz:)
no, saj se tudi jaz rekreiram, zjutaj pa zvečer rolam (vedno naredim 6 km). ampak to sem začela delat komaj ta teden!
ampak po tem vsem pa spet grem jest. včasih se tako nažrem (dobesedno) da moram bruhati. saj da ne boste mislili- nimam bulimije ampak se enostavno tako zelo nažrem.
zdaj pa tako – poskušala bom in če mi bo uspelo vam poročam:))
p.s.: studentka- tudi jaz sem za to, da se spodbujemo!
lp
Tudi jaz menim, da tvoja želja ni dovolj močna. Sama sem 2 leti nazaj prišla do nekaterih sklepov o sebi: kaj hočem, zakaj to hočem… Moja mam me je zelo rada uporabljala, kot jaz temu danes pravim “kanto za smeti”: “Pojej še to, da se ne bo valjalo po hladilniku…” In sem jedla… Zakaj bi vendar zavrgli vse te dobrote? Ko sem torej prišla do nekaterih sklepov je bilo pol poti že za mano. Ko so doma videli, da sem zadevo vzela zares, je prišla tudi podpora.
KER SEM JAZ HUJŠALA ZARADI SEBE. Takrat sem izgubila 9 kg in teža se od takrat ni spremenila!
Tega nisem napisala, da bi se pohvalila, pač pa zato, da boš spoznala, da dokler ne veš zakaj se trudiš, hujšanje nima pomena. Pa pridobi svoje domače za “tvoj projekt” oni ti lahko stvari precej olajšajo. Razčisti sama pri sebi in se podaj v boj s kilogrami. Pa veliko trdne volje in uspeh bo zagotovo prišel!
Veš kaj, sama se boš morala odločiti kako in kaj naprej. Pa ne z besedami – jutri pa začnem – ne to nič ne velja. Vse je v glavi. Odločitev, da boš spremenila sebe in svojo prehrano še ni dozorela. Upam, da bo kmalu, da ne boš tako kot jaz, postala kepa mesa, šele na to bo odločitev dozorela. Ko prideš do te točke, da potem pa gre gre, gre….počasi, počasi, počasi…..korak za korakom. Tako kot so hodile kile gor, žal gredo tako tudi dol.
Ne misli, da se hvalim. Ne! Popolnoma te razumrem. Sama sem šla čez vse te faze (odločitev – opusti kajenje in sem ga ter odočitev skujšati za vsaj 15 kg kolikor sem jih po prenehanju kajenja pridobila- pa že prej nisem bila suha) in povem ti, da ti ni lahko. Pa bo šlo, če le TI HOČEŠ TAKO.
Oglasi se še kaj, saj ti ta forum daje spodbudo, da ne odnehaš, ko enkrat sprejmeš odločitev, storiš vse za dosego cilja, rezultata pa po mesecu dni ni in ni in ni in ni…..
Preberi si knjigo Dajmond: Živeti zdravo ali pa Montignjak-Jem torej hujšam. Sama se držim teorije kombiniranja hrane od 01.maja letos dalje in do danes je rezultat že skoraj 8 kg manj (ob 1 urnem dnevnem kolesarjenju). Pa nič ne stradam in ne štejem kalorij….. samo ne jem kruha in testenin, jem pa veliko zelenjave in ves dopoldan samo sadje…. Gre, gre in še bo šlo.
Želim ti, da ti “klik” v glavi že danes pripelje k začetku poti do tvojega cilja!
Veš kaj, jaz pa ti bom rekla čisto drugače, kot ostali!
Zjutraj, ko vstaneš, se postavi pred ogledalo, nasmehni se svoji podobi n si reci:
“Všeč sem si, rada sem takšna kakršna sem, sprejemam se!” Na svoje telo glej pozitivno! Samo tvoje je in samo ti imaš pravico odločati, kakšna boš, ne pa razne reklame, razprodaje…Kje pa piše, da mora bit človek suh?? Nisi sicer napisala, koliko si visoka in težka, ampak samo, da nimaš volje za hujšanje. To lahko pomeni, da imaš 170cm in 50 kg, recimo. Če imaš res odločno preveč kil, toliko preveč, da ti ogrožajo zdravje in dobro počutje, se raje spravi k zdravniku, da ti bo predpisla dieto, ki bo “ukrojena” po potrebah tvojega organizma.
Če pa ne gre za preveč kil, pa raje razmisli, če nimaš mogoče kakih drugih težav, ki jih prikrivaš z ukvarjanjem s težo.
Srečno!!
Maja