Dober dan!
No stara sem 19 let in zadnje čase ( okrog pol leta) sem začela opažati da se mi je apetit zelo spreminil. Vedno sem lahko normalno jedla, bila lačna ob pravem času,…
Sedaj pa opažam da skoraj nikoli nisem lačna. Velikokrat se zgodi da bi verjetno lahko bila brez hrane več dni skupaj pa nebi postala lačna. To se dogaja kakšna dva tedna skupaj… Če prav vem – pred ali po menstruaciji.. Potem je nekaj časa vse normalno.. Apetit.. Lakota.. In vse to…. Nato pa se vzorec spet ponovi. Se pa včasih razlikuje… Včasih sem lahko cel dan brez hrane.. Včasih mi zvečer ali ponoči začne kruliti v trebuhu… Včasih sem lačna pa mi vseeno ni do hrane… Včasih pa nisem lačna a se mi še vseeno česa ‘zalušta’.
Prav tako se mi takrat večkrat zgodi da sem zaprta ali pa da se mi konstantno nekaj pretaka v trebuhu.
Se opravičujem če sem razlago preveč zapletla in upam da boste razumeli moj problem.
Hvala vnaprej za vaš odgovor
Lep pozdrav
Sara
Spoštovana,
Ritem hranjenja je zelo individualen in varira od posameznika do posameznika. Če normalno funkcionirate, ni pretirane izgube teže, imate zadosti energije, verjetno ni nič narobe. Če pa so prisotne še druge težave se boste morali pogovoriti z vašim osebnim zdravnikom in bolj skrbno spremljati nadaljnji potek.
Lp