Nihanje počutja
Lp. Imam 47 let in že tudi težave povezane z menopavzo, sicer sem še v klimakteriju menopavza še ni nastopila . Drugače sem precej čustvena marsikaj me lahko potre . Ampak živim stem sem se že navadila . Zadnje tri mesece sem imela precej stresno obdobje ( medsebojni odnosi, operacija) sploh zaradi operacije in kadnejših izvidov sem bila pod stresom, vendar so se izvidi izkazali kot dobri . Trenutno niham med anksioznostjo in depresijo po vsej verjetnosti zaradi prejšnjih dogodkov , Jemljem Neurapass tablete za depresijo ki pa so naravne na bazi šentjanževke, baldrijana in sivke . Jemljem jih že tri tedne vendar ne delujejo takoj . Imam pa čudno počutje predvsem v dopoldanskem času in sicer počutje niha iz ure v uro . Kot bi nekaj padala in se dvigovalo . Če sem zjutraj ob osmih naprimer vsa potolčena in depresivna , bom okoli pol desetih že povsem druga in brez znakov depresije , vendar bo naslednjo uro že zopet vse po starem . Torej nimam konstantnega počutja ne tistega depresivnega in ne tistega dobrega in razpoloženega . Za kaj bi lahko šlo ? Ta nihanja iz ene skrajnosti v drugo me res izčrpavajo .
Pozdravljeni,
nihanja razpoloženja so lahko posledica hormonskih nihanj, lahko pa je posledica stresa ki ste ga doživela pred kratkim. Torej, vi imate več različnih dejavnikov tveganja za slabše počutje. Do določene meje je vse to normalno, oceniti je treba ( s pomočjo strokovnjaka na področju duševnega zdravja), ali gre še za normalen odziv na stres, ali že za anksiozno ali depresivno motnjo. Tega ne bo mogel nobeden oceniti brez osebnega stika z vami. Zato vam svetujem, če se težave še niso bistveno omilile, da si poiščete pomoč. Odlajšanje ne bo več pomagalo, ampak samo lahko poglobi težave.
Lep pozdrav,