Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija nič jajc

nič jajc

pozdravljeni

zanima me kako pripravljate juho,na kakšen način(sestavine),rada bi da mi katera napiše kakšen recept,kaj delate dojenčkom za kosila za opoldanske in popoldanske obroke.Stara je 7 in pol mesecev in je alergik na jajca.Sploh nimam več idej, moji domači mi govorijo naj ji skuham kaj drugega ne sama zelenjavno juho.
Za zelenjavno juho dam krompir ali riž,korenček, cvetačo ,makarone dvakrat na teden pa imava na jedilniku meso,vse skupaj kuham samo v vodi na koncu dodam malo soli.
Katere testenine naj uporabljam,če je alergična na jajce in katere kekse,do zdaj sem kekse plazma.
lp

iz durum-a so brez. se boš pa najlažje orientirala, da pogledaš, na pakiranje, običajno je že na vrečki oz. škatli narisana jajca, potem so z jajco. vseeno pa moraš prebrat deklaracije.
jaz kupujem v euro spinu od tre mulini, pa od barille so tudi. samo kot rečeno treba je prebrat.
piškote pa najbolje da spečeš sama.
nekaj receptov boš našla tu: http://www.ringaraja.net/recepti.asp, samo recepte ki vsebujejo jajca prilagodi.
pa se mi zdi da so tudi tu na med over recepti.

še nekaj, je tudi iz enega spletnega vira.sojo ti jaz odvsetujem (sem spada tudi tofu), sta še premajhne za uživanje.
Jajčni nadomestek v prahu (Ener-G Egg Replacer), v šparu dobiš NO egg: večina je uporaben pri peki peciv, kjer recept zahteva 1 do 2 jajci. Dobi se ga v trgovinah z zdravo prehrano. Narejen je iz krompirjevega škroba in kvasov.
– eno celo jajce = 1 žličko praška + 2 žlici vode
Tofu: Tofu je odličen jajčni nadomestek v receptih v katerih je potrebno veliko jajc.
– eno jajce = 1/4 skodelice stolčenega tofuja
Druge reči, ki jih lahko najdete v kuhinji:
– eno jajce = 1 žlica sojine moke ( za peciva, palačinke, polpete,….)
– eno jajce = 1 žlica čičirikine moke (za palačinke, polpete,….)
– eno jajce = 2 žlici bele moke + malo sojinega mleka + sol(začimbe)
(za pohanje…seveda rabiš še drobtine)
– eno jajce = 1 žlica v kavnem mlinčku zmletih lanenih semen + 4 žlice vode ;vse skupaj v mikserju miksaj 1-2minute (peciva, piškoti, palačinke,…)
Pri sladkem pečenju:
– Poskusi z 1 banano ali 1/4 skodelice jabolčne kaše za vsako jajce. To bo obogatilo tvoj recept, seveda mora jabolčni ali bananin okus pašati v receptu.
V receptih za razna peciva, v katerih je potrebno samo eno jajce, lahko to kar izpustimo.

New Report

Close