ni vsak mesec ovulacij!!!!
živjo punce,
danes sem pa res čisto na tleh in se moram mal zjokat…
bila sem pri dr. rešu na tisti preiskavi, ki se sicer že opušča (PCT), DELAL MI JE TUDI ULTRAZVOK in ugotovil, da imam policistične jajčnike in po vsej verjetnosti sploh nimam vsak mesec ovulacije…
noro!!! ker si že dalj časa merim temperaturo sem bila prepričana, da je z mojimi ovulacijami vse o.k.
dr. reš pravi, da to ni čist zihar metoda in da se ti mora temperatura dvigniti vsaj za 5 stotink… predpisal mi je klomifen, še prej pa grem oktobra na HSG. Rekel je, da če oktobra še ne bom na vrsti naj začnem jemati klomifen. A se je že kateri zgodilo, da ni bila tisti mesec na vrsti za HSG, ko je klicala?
Tudi mož je po spermiogramu malo pod povprečjem…tako da…uf preveč za en dan…
upam, da ste ostale imele bolj ploden dan..
keti
Živjo!
Jaz sem bila za HSG navrsti v roku mislim da ne več kot 10 dni ( je že 4 leta od tega ) in neka moja znanka je bila pred kratkim na HSG in je bila navrsti v 6 dneh tako da mislim da ne bo nobenega problema!?
Klomifen pa mislim da itak zdele na začetku ne bo odveč, kvečjemu lahko pridobita enga lepga sončka!!
Srečno!
LP, Mojca
Tudi jaz sem bila v par dnevih na vrsti za HSG.
Ja, pri PCO je pa pač tako, da so ovulacije zelo neredne, ali pa jih sploh ni.
Tudi jaz imam PCO in brez Klomifena takorekoč nimam O.
Mogoče te bo Reš poslal na laparoskopijo, kjer ti bodo naredili elektrokoagulacijo jajčnikov in tako naj bi potem brez klomifena imela O nekaj mesecev, ali celo let.
Pri meni je pomagalo za nekaj mesecev, nato Klomifen, zdaj pa čakam na drugo laparo, ker imam spet polno cist.
Srečno in oglasi se še kaj!
Tašika
Živjo!
Ker dostikrat berem ta forum, je enkrat že bilo govora o Rešu in PCO. Komentar je bil, da vsaki Reš ugotovi PCO, pa čeprav so predhodno bile že bile na laparo.
Z laparo se pa PCO vidi.
Moje mišljenje je, da ob PCT testu ne more 100% ugotoviti PCO. Ob ovulaciji nastaja več foliklov, samo eden pa dozori, ostali pa propadejo.
Meni je tudi rekel, da imam malo PCO, ko sem bila pri nejmu za PCT. PCT se pa naredi ob predvideni ovulaciji. Pa sem to malo z rezervo vzela. Namreč bila sem ne laparo na GK drugi dan po menstruaciji. V izvidu ni bilo ne duha ne sluha o PCO.
Ne vzami vsega preveč hudo. Za dežjem vedno posije sonce.
Simona
Draga Keti!
Tudi sama sem bila pacientka dr.reša in je bila zgodba pri emni enaka kot pri tebi – pri prvem UZ je odlril PCO.
Če boš pobrskala po forumu ginekologija, boš videla, da je UZ le eden od sredstev za odkrivanje PCO-ja, diagnoza PCO-ja pa se potrdi zgolj na podlagi 1-mesecnega spremljanje hormnoske slike (jemanja krvi vsak 2.dan), da vidijo kaj se dogaja s hormoni. V bistvu ima vsaka ženska PCO – le nekatere imajo t.i. prekomernega, ki jim moti cel ciklus…
p.s.
sama sem v ciklu, ko so mi “odkrili pco” dejansko zanosila brez zdravil – ceprav po UZ sodec naj ne bi imela ovulacije!!! in pred tremi tedni rodila precudovito puncko…
vztrajaj pred jemanjem klomifema, da ti spremljajo krvno sliko!!!
lep dan in glavo gor!
Nika