ni slo…
Spostovani gospod zdravnik!
Na vas se obracam z enim problemom S fantom sva poskusila imeti spolni odnos, vendar ni slo. Res je, da je bilo zame prvic, ampak ker mu zaupam, me ni bilo strah. Tezava se je pojavila pri tem, da ni mogel vstopiti v noznico. Bila je sicer dovolj vlazna, vendar veliko preozka. Zato me je zacelo zelo boleti ze na samem zacetku, tako da ni prisel globlje od kaksnega pol centimetra. Zanima me ali je z mano kaj narobe?? in kako se da taksno tezavo odpraviti?
koliko mi je znano, se noznica ob vzburjenosti se bolj navlazi kot obicajno, a se tudi razsiri ali ostane nespremenjena? je mozno da sem bila premalo vzbujena?
hvala za odgovor.
Draga Jana,
ja tudi to se zgodi….da ne gre. Včasih je himen preveč “mesnat” oziroma debel in ga ni mogoče kar tako razpreti oziroma “pretrgati”, lahko pa da “dečko ni bil dovolj nežen”…kakorkoli….poskusi uporabiti svoj prstek, pa prst, pa dva prsta in tako dalje. Saj pri “izgubi nedolžnosti” v bistvu ne gre toliko za himen…..ne boj se, da bi “izgubila nedolžnost s prsti”. Poskusi najprej spoznati svoje telo sama, nato se igrajta skupaj. Saj ni potrebno takoj “kojtirati”, če ne gre ali če je kaj na poti. Raziskujta. Če po nekem času še vedno ne bo šlo, se oglasi pri ginekologu, ki bo pogledal ali gre za kakšno resno oviro ali ne. Običajno take ovire ni, so pa izjeme, kot vedno. Seveda….poskrbita za ustrezno zaščito pred nosečnostjo, prav? tudi brez “vstopanja v nožnico” je mogoče zanositi, če pride do izliva semena v okolico vhoda v nožnico!
Spostovani gospod ginekolog!
Najlepsa hvala za Vas odgovor in pojasnila, ki so zelo razumljivo podana. Upam, da ne tezim prevec, ampak imam spet eno vprasanje. Zanima me, kako globoko (oz.kje) v noznici se nahaj himen. je to npr 3 cm proti notranjosti, ali kaj vec, ali cisto na zacetku? ce si pravilno razlagam vas prejsnji odgovor.. ga je mogoce doseci celo s prsti????
Najlepsa hvala za odgovor.
Lep pozdrav, Jana
Draga Jana,
himan je “obroček” ali “membrana” ali nekaj podobnega, kar je na samem vhodu v nožnico, takoj ko razmaknete mali sramni ustnici tik pod izhodom sečnice. Saj to je v glavnem narisano v vsakem anatomskem atlasu oziroma v vsaki kjigi o spolnosti. Tako da se nožnica v celoti nahaja “za himnom” ali “deviško kožico”.