ni lune!!
hojla!
Imam vprašanje v zvezi z računanjem ovulacije po luni. Tisti dan ko sem se jaz rodila ni bilo lune sploh. Vsak mesec so trije prazni dnevi, je res? In moj roj. dan je ravno tam vmes. Kako naj jaz potem računam D2???Zdaj sem pač gledala tiste prazne dneve, ampak katerega? Sploh pa se mi D1 in D2 nikakor nista niti približala kamoli poklopila?
Naj mi katera razloži prosim.
Hvala in dosti sreče vsem v tem ciklu!
Tudi pri sebi težko določim točen dan, saj je tudi nekaj dni luna zelo podobna. Zato si pomagam tako, da od polne lune (ta je v vsakem koledarju) odštejem 5 dni. To je moj D1. Tudi ti si poišči najbližjo lahko določljivo luno (zadnji krajec, prednji krajec) in odštevaj ali prištevaj. D1 in D2 pa se lahko poklopita morda le 1x letno. Odvisno od tvoje redne oz. neredne menstruacije. Veliko uspeha!
Draga Taša!
včasih je res zelo težko določiti tisto “tapravo luno”… poglej pac tisti najboljsi priblizek, oziroma polnost – obliko lune, ki je identična luni ob tvojem rojstvu…
na spletni strani, kjer so vidne mene lune je tudi malce problematicno, ker ne pise, za katero časovno cono velja ta lunin koledar – sama sem pac vzamem nato v racun se +/- 1 dan bonusa. drugace pa se dajo pri zalozbi ara dobiti lunine bukve – nekaksna knjiznica za vse mozne izracune lune posebej za slovenijo, tako, da dobis kar se da natancen izracun…
ce bos se imela probleme pri izracunu, je prilozen moj mail, kjer ti lahko izracun zadeve…
Lp
Nika