ni iskric
Z možem sva skupaj že 13 let,čeprav jih imam šele 30.Vse je lepo in prav,le da mi ni do intimnih stikov,čeprav ne vem zakaj.Vem,da me ima mož rad saj mi to večkrat pove.Naj povem,da takrat,ko le pride do intimnega stika zelo uživam samo pripravim se težko do tega.To se vleče že vrsto let.Imam tudi polno glavo skrbi,saj imam 2. otroka z PP.Mož je zelo razumevajoč. ampak koliko časa še bo?Kaj naj naredim sama sabo?Hvala lepa za odgovor.Lep pozdrav
Ojla!
Meni se je pred leti podobno dogajalo. Odgovore sem našla v knjigi “Moja ženskost, moja sreča” M. Košička. Preberite jo in poskušajte najti razloge.
Uživanje v spolnosti je vitalnega pomena za vašo srečo in uspešen zakon! Brez tega propade še najboljši zakon!
Poslušajte modrost svojega telesa, ki vam pravi, nekaj v redu ne deluje. Morda je to samo preveč dela, preveč nalaganja odgovornosti. Več počivajte in poskrbite zase. Vsaj enkrat na teden pojdite nekam sama, za svojo dušo. In z možem si tudi privoščita kakšen vikend zase, brez otrok. Pri tridesetih bi vas moralo razganjati od spolne energije in moža tudi, posebej če sta v dobrem odnosu.
Veliko vztrajnosti!
Več dela in več odgovornosti v družini vama je prineslo tudi več stresa, zaradi česar težje sprostite in težje vzamete nekaj trneutkov zase. Vaš partner si želi spolnega stika z vami, vi pa čutite, da ne morete iti v spolnost z njim, če ne čutite dovolj nežnosti, pripadnosti. Pred spolnostjo si želite, da bi začutila, da vas ima iskreno rad, zaradi tega kar ste in ne zaradi spolnosti. Občutek imate, da vas sili v spolnost, vi pa se mu umikate. To traja toliko časa, dokler ne začutite dovolj krivde, nato pa se zaradi občutka krivde spustite v spolnost z njim, vendar precej nesproščena. Najtežje vam je, po spolnosti, kot vas vaš mož čustveno več ne išče. Občutek imate, da je “dobil svoje”, vi pa se čutite izkoriščeno. Zaradi tega, se nasledjič še težje sprostite.
Da bi se z vašim možjem lažje našla in vzpostavila intimen čustven stik, do katerega pride že pred spolnostjo, ne bo šlo brez večje stropnosti vašega moža. Potrebno je, da mu iskreno poveste, kako se počutite v odnosu z njim, kaj pričakujete od njega in da potrebujete več prostora. Potrebno je, da začutita vajino ranljivost pred spolnim odnosom. Zaupajta si, kaj je vam in njemu ranljivo, kakšne strahove imata,…
Sicer pa ni partnerski odnos zaradi spolnega odnosa, temveč pride do dobrega spolnega odnosa, zaradi dobrega partnerskega odnosa, ki nudi varen prostor tudi za intimen pogovor, v katerem se oba partnerja čutita ranljiva in upoštevana.
Lep pozdrav!