Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija ni alergija…ampak vseeno nujno potrebujem pomoč

ni alergija…ampak vseeno nujno potrebujem pomoč

Stara sem 16 let in imam resne probleme z mojo kožo. že od 13 leta imam zelo mastno kožo in veliko mozoljev.Seveda uporabljam razl. kreme in podobno, ki sem jih dobila tudi od zdravnika.
Pred nekaj meseci (približno pol leta) pa so se mi začeli po hrbtu, rokah in prsih oz. dekolteju pojavljati zelo temni ” fleki”, ki NE srbijo ali pečejo, vendar so zelo vidni in to me zelo moti, saj je poletje in ne morem oblečti kopalk ali bolj odprto majčko. mislim da sem zaradi tega izgubila tudi samozavest.
Pred kratkim sem obiskala osebnega zdravika, ki me je napotil k dermatologu, vendar sem norčena komaj avgusta, čeprav je bila napotnica pod NUJNO! imate kakšen nasvet kaj naj naredim ,da fleki na bodo tako vidni, da bom lahko spet normalno živela in nebom skrivala svojega telesa. prosim pomagajte saj sem na robu obupa!!! resnično HVALA!!!!

Moram ti povedati , da je koža obraz tvojega načina življenja…zelo je namreč važno kaj ješ, kaj piješ, če kadiš in podobno pa tudi koliko si obremenjena z kakšnim stresom ali kake podobne psihične težave.

Lahko pa, da imaš preprosto tak tip kože pa vpliv pubertete…ne vem.

Pridružujem se Simoni, zraven bi še dodala: PROČ S ČOKOLADAMI (vsaj v času pubertete), alkoholnimi pijačami (uničujejo pigmente), in čim manj uporabljaj konzerviarano hrano ter hitro pripravljeno hrano –
ala Mc’ Donalt in podobno.
Za umivanje obraza in telo uporabi gel čajevca. Od krem priporočam, kreme na osnovi medu in mleka (če nisi alergična na čebelije produkte).

Za konkretne nasvete pač bi se morale srečati, težko je svetovati na slepo. V kolikor si zainteresirana, me kontaktiraj na mail :
( [email protected] ).

New Report

Close