Neznana tezava
Pozdravljeni,
Sem fant, star 20 let in imam težave. Z nego kože sem začel lani približno avgusta. Takrat sem začel z afroditinim serumom, cleanserom in tonerom. Nič zahtevnega. Kakšen mesec po tem sem se začel za nego malo bolj zanimati, sploh za priznane azijske znamke, tako da sem septembra prvič preizkusil toner COSRX Centella water alcohol free toner, COSRX advanced snail 96 Music Power Essence in innisfree – green tea seed serum. Že po prvem tednu so bili rezultati veliko boljši, koža se mi ni več toliko mastila (moj tip kože oily), v glavnem vse super. Problem se je pojavil kakšna dva tedna nazaj ko sem po dolgem času spet uporabil afroditin cleanser. Nevem ali je to krivo ker sem ta cleanser tudi vmes uporabljal. V glavnem koža se mi je dobesedno zategnila za 2/3 dni tako da nisem mogel normalno govorit brez da si obraz zmočim z ledeno vodo, obraza se suhe koze nisem mogel dotakniti. Od takrat dalje sem uporabljal isto rutino kot prej (brez cleanserja), včeraj pa sem v DM kupil novi cleanser Mixa sensitive skin exper poleg pa se kremo prav za mastno kožo. Doma sem oboje preiskusil, po cleanserju se je blo okay, ko pa sem si namal novo kremo pa je obraz zacel peci kot da bi si na rano dal razkuzilo. Čez pol minute je blo vse okay kot da ni nič. Od včeraj zvečer ko sem si to kremo namazal do danes zvečer si nisem obraza umil. Sem pa se danes zvečer na treningu spotil, takrat me je koža že pekla, po tušu, ko pa se je posušila pa se je začel enak problem kot prej. Cela koža se mi je zategnila, in se nemorem niti dotaknit več. Čudno je to, da od včeraj zvečer nisem uporabil ničesar, peč pa me je danes začelo po tušu pred kakršnim kolim stiku s katerikolim produktom. Torej iz ničesa. Zaradi virusa nemorem k dermatologu in se mi ne sanja kaj naj naredim. Še 3 tedne nazaj je blo vse okay zdaj pa me že iz ničesa peče in se mi zateguje. So krive sestavine? Je lahko še kaj druga? Prej se mi to nikoli ni dogajalo. Prosim za pomoč.
Lepo pozdravljeni
POzdrav!
Očitno so problemi v eni od sestavin. Problemi so v tem, da je reakcija kože z izsušitvijo, z izgubo elastičnosti…. Kaj storiti?
Ukiniti vse, nega kože z vodo, kreme in čistilni geli, toniki pa so primerni za mastno kožo tisti, ki so v lekarni- dobi se tudi testerje- 2-3 dni se na manjši površini nekaj cm, npr pred uhljem uporablja eno sredstvo, nato pa se pokaže tako pozitiven kot negativen učinek.
Lp