Najdi forum

neznana roza s tezavami

Zivjo!
Imam rastlinico, ki je zelo lepa, pa ji ne vem imena. Zgleda priblizno takole: na daljsih tankih steblih ima kar velike liste, ki so obarvani roza in zeleno. Kolikor vem, naj bi na svetlobi postajali lepo roza, sicer pa so bolj zeleni. Na zacetku je bila lepa kosata, imela je veliiiko listov in tudi kar velike. Kar dolgo je ostajala lepa, zalivala sem jo po navodilih enkrat na teden oziroma toliko, da se zemlja ni cisto posusila. No, potem so se pa ta stebla zacela povesati in se susiti in sem jih odstranjevala. To se kar traja in sedaj reva zgleda tako, da je na sredi loncka enih 6 pecljev z listi na koncu, tisti ob straneh pa se venomer povesajo in rumenijo. Nimam navade dvigniti rok nad rastlino in jo zabrisat v smeti, zato sprasujem vas, ce morda kdo ve, kako se rozi rece, ce jo ima kdo doma in kaj naj naredim, da jo resim. Ne zalivam prevec in ne zalivam premalo, vse sem poskusila…Prosim za pomoc, ce kdo kaj ve. Hvala!

Morda imate kaladij, preverite na http://www.caladiumbulbs.com/caladiums.htm

Kaladij raste iz gomoljčka in ima pozimi počiva. Zato se pozimi listi posušijo. Potem ga do pomladi ne zalivate, nekje aprila pa začnete znova. Takrat bo spet pognal nove liste.
Če je res kaladij ste lahko ponosni nanj, saj jih je pri nas zelo težko dobiti.

Lep pozdrav
Andreja

Hvala, hvala, hvala!!! Tocno to rozico imam!!! Super, zelo si me osrecila s tole informacijo!

Lep snezeni pozdrav!

New Report

Close