Najdi forum

Neznam in ne zmorem?

Pozdravljeni
Oglašam se vam z nekaj vprašanji in želim vašo pomoč čeprav v sebi čutim kako bi moral storiti.Sem v izvenzakonski zvezi in imam hčer staro 13 let .Partnerko sem spoznal ko sem bil star 18 let ona pa 16. Nekako sva skupaj vozila ni bilo neke zaljubljenosti ampak z časoma je postala to navada da živiva skupaj in tako sva vozila vse ta leta zdelo se mi je da je pač ok. tako kot je.Spolne odnose sva imela ne pogosto nikoli se o sexu nisva pogovarjala vse je bilo nekako saj je vredu tako ko je pa nekako probleme pometala pod preprogo .Vendar v sebi sem si želel več kot imam .Vse to lepo in prav ,če se mi pač nebi zgodilo da sem spoznal žensko starejšo od sebe pa to sploh ni problem starost,če se nebi zaljubila en v drugega in moji občutki moja sreča je postala nepopisna.Njeni dotiki njeni objemi vse je postalo ena sama sreča.Vse kar sem pogrešal vse sem najdel pri njej in tako se mi je odprlo nebo vendar ne veže me sam sex vse kar mi daje je toplo ljubeče ,pogovori z njo so takoprijetni njena nežnost je nepopisna da se ob njej topim že več kot leto.Doma so odnosi- spolni postali ena sama nočna mora ,ki so pusti tako kot vsa leta .Z prijateljico pa tako nežni tako željni da nevem kot da nisem v stvarnem svetu.Doma pa morda enktar na mesec ko me partnerka že opozarja in verjetno tud sumi,da se z mano nekaj dogaja.Zdaj pa tudi prijteljici več ne odgovarja
tako življenje saj meni tud ne vendar prijateljico iskreno ljubim v vsem sva se ujela premagava krize ko nisva skupaj vendar vem da v nedogled tako ne gre ker nisem ne tu ne tam celota.Bojim se novega življenja z prijateljico
bojim se odločitve potegnit črto in začet na novo čeprav sem ob prijateljici spoznal kaj je ljubiti in biti ljubljen ,tudi ona me opzarja tako v nedogled nebo šlo.Saj se ceni več kot ima sedaj.Moja čustva so na dnu.Ne znam in ne zmorem tako živet naprej.A naj zavržem toliko let skupnega življenja
in ostanem v postem razmerju nesrečen naprej.Zapustim prijateljico,ki mi daje vse za kar sem prikrajšan vsa ta leta.Moja partnerka ko sem 20 ur delal skupaj me je sam klicala a mislim pridit že domov.Prijateljica pa me spodbujala prišla potolažit in mi prinest malico da mi je bilo lažje.
Kaj naj naredim sploh nisem sposoben več trezno razmišljat.
Pa vi kaj mi svetujete kaj naj naredim ?
LEP POZDRAV

Nevem kaj sploh premišljuješ stori, kar ti želi srce in kam te vleče. To je vse kar ti imam povedati.

Zakaj toliko razmišljaš ravnaj se po srcu ali misliš, če boš prijateljico, ki ti je dala toliko nežnosti in ti njej pustil pri miru, da bo doma vse spet super, če je že prej škripalo. Vedno boš razmišljal o njej in ti bo ostala v glavi še dolgo. Potem boš morda iskal zopet neko iskrico in ljubezen, ki jo doma pogrešaš.

Svetujem ti, da pojdi čimprej. Tudi moj bivši partner je bil v podobni situaciji, ljubica sem bila jaz. Nikakršno življenje si ne zaslužiš, ti si odgovoren za svoje življenje, pomisli, če boš lahko zavoljo otroka preživel z osebo, ki je ne ljubiš do konca svojega življenja, da ne obstaja nič več kot samo to. Opogumi se, naredi ta korak zavoljo sebe, ne ljubice. Tisto je druga zgodba, moj zdaj bivši partner je naredil ta korak, šla sva sicer narazen po dveh letih, ker moraš vedet, da sestanki dvakrat tedensko ali pa skupno življenje niso isto. V teh dveh dnevih lahko marsikaj skrivaš, ko pa z nekom živiš pa skrivati ni več mogoče in partnerja spoznaš popolnoma in lahko se zgodi, da ne boš več tako zaljubljen kot si bil do sedaj. Skratka poskrbi za sebe, ne zaradi ljubice. Otroci so še vedno tvoji otroci, bodo vedno ostali, tudi oni si želijo srečnega očka. Pa želim ti veliko poguma, sreča spremlja pogumne!

Tudi jaz ti svetujem da ženi položiš karte na mizo in dvigneš rit in jo prestaviš drugam.
Začniva pri tvoji ženi…..Najlepša leta ti je dala, in hčerko ki je najbrž zadovoljstvo obeh. Doma ti lepo služi, pospravlja, kuha, pere in skrbi za hčerko. Enkrat na mesec te spomni za seks in je zadovoljna s tistim kar ji ti daš….. Je razumevajoča in potrpežljiva, vendar je ti ne ljubiš, ker ljubiš drugo.
Hčerka je stara že trinajst let in te praktično ne potrebuje več. Kar rabi dobi pri mami ki ima vedno čas zanjo in ji je na razpolago. Najbrž je prepričana da je svet idealen, da sta mami in očka idealen par ki ji daje občutek varnosti ki je v njenih letih najvažnejši. Kaj so prepiri, družinski razkoli, žalost, ponižanje in bolečina ko se ti svet idealnega življenja podre še ni izkusila……
Tvoja ljubica je starejša, bolj izkušena ki je po svojem šestnajstem letu zamenjala mnogo partnerjev in nabirala veliko izkušenj da lahko na stara leta meša glave mlajšim (in neizkušenim, saj po osemnajstem letu nisi bil z drugo kot z ženo???). Sigurno je spretna z manipulacijo čustev in seksualnimi spretnostmi. Poleg tega je osamljena in v zvezi z teboj ne more nič zgubiti. Čustveno ni navezana na tvojo hči, zato se ne obremenjuje z bolečino ki jo bo začutila kot posledico tvojemu ravnanju. Njen cilj si ti….. korak po koraku….. najprej avantura, razmerje, zdaj pa te hoče celega. Pot, način, sredstva in posledice….. to ni njena stvar…. Njo je zanimal le užitek, in zdaj še varnost in korist.

Kaj pa ti? Revež ne moreš več trezno razmišljati…. Žena ki ti je bila vsa leta zvesta in je lepo skrbela zate, hčerko in dom vidiš v najslabši luči……ko si bil s prijateljico (delal po dvajset ur) te je klicala kje si in kdaj prideš domov!?!?! Namesto da bi ti prinesla malico (in srečala tvojo prijateljico ki je tako lepo skrbela zate) . Še sreča!!!!! ZATE in zanjo!!!!!
Sedaj je v lepih zrelih letih in ima še vse možnosti si urediti novo življenje…… Spusti jo da si poišče sebi primernega, ljubečega in poštenega partnerja, ti pa svojo sebično rit odstavi z domačega stola.
Kako bo vajin razpad zveze doživljala trinajstletna hči očitno ni tvoj problem…. Ti si se sposoben obremenjevati le z ljubico ki se ceni za več kot ima zdaj, in pomiluješ sebe, češ zakaj vse si prikrajšan vsa ta leta…….

Ne razumem te in ne vidim opravičila zate….. Če bi bila jaz tvoja žena bi si zelo želela da mi pogledaš v oči in poveš vso resnico…… in odideš daleč stran….. Bil bi šok, priznam, hudo bi bilo in boleče…… bi pa imela hčer za katero bi se splačalo živeti in čas, ki bi mi pozdravil vse rane…… in možnost zaživeti na novo….. z človekom ki bi me ljubil in spoštoval.

Pa nasvet kako bi lažje prenesla….. Po moje bi bilo lažje če se nebi spuščal v podrobnosti….. če bi mi zamolčal koliko časa se z njo dobivaš, kako zelo jo ljubiš in si nor na seks z njo, in če bi bil do mene prijazen in spoštljiv, mi finančno pomagal in še vedno skrbel za hčer….. Da bi hčerki dal občutek da jo imaš kljub vsemu še vedno rad……. Da bi spakiral svoj kufer in odšel, ne da bi mi hotel vzeti še streho nad glavo……

Srečo ti želim….

Ne morem kaj, da se ne bi oglasila. Vem, da prezivljas tezko obdobje, ni pa prav, da svoj gnev stresas na ljudi, ki jih ne poznas, ker se je tebi zgodilo to, kar se ti je.
Ljudje nismo enaki, zato tudi obsojati vse po vrsti enako nima smisla. Priporocam ti, da se malo vec zacnes ukvarjati s seboj, pomiri se v sebi, jezo stresaj na tistega, na katerega si jezna.

ta ona napisal:

> Najlep¹a leta ti je dala,
Vidis, ze tu si krivicna. Nic vec najlepsih let mu ni dala, kot on njej. In v razmerju se let ne daje. Zivi se jih, ker se clovek tako odloci.

> in hèerko
Hcerko sta si podarila. Drug drugemu. Upam, da te ni potrebno spomniti, da za spocetje otroka sta potrebna oba.

> Doma ti lepo slu¾i, pospravlja,
> kuha, pere in skrbi za hèerko.
In to pomeni kaj? To zal ni dovolj za dober, uspesen in izpopolnjujoc zakon. Nekako razumem, da je zaradi tega on njej kaj dolzan. Poznam tudi zene, ki so ob locitvi postavile ceno, za te storitve. Mar to pomeni, da je njen vecni dolznik? Da je v podrejenem polozaju, dolzan biti do smrti hvalezen?

> Enkrat na mesec te spomni za
> seks in je zadovoljna s tistim kar ji ti da¹…..
In ona tudi. Ne ves, zakaj je zadovoljna z 10min. sexom. Nikjer ni napisano, da se kakorkoli prituzuje. So zene, ki dajo, ker kao mozje to potrebujejo. Mora biti pa res krasen tak sex. Brez filinga, cakajoc, da mine. Ja, tudi take zene so.

> Je razumevajoèa in potrpe¾ljiva
Tega ne veva. Ne ti ne jaz. Zato trditi nekaj, kar se ti ne sanja, je zelo osebno in ne pase v nasvet nekomu. Saj je bil to namen tvojega pisanja, kajne?
> vendar je ti ne ljubi¹, ker ljubi¹ drugo.
Za razliko od tebe, se ne cudim, da ljubi drugo.

> Hèerka je stara ¾e trinajst let in te praktièno ne potrebuje
> veè. Kar rabi dobi pri mami ki ima vedno èas zanjo in ji je na
> razpolago.
Oja, pa potrebuje. Na drugacen nacin, kot v mlajsih letih. In sama locitev ne pomeni prekinitov stikov, poslabsanje odnosa med ocetom in otrokom. Na vsak nacin potrebuje pozornost, pogovor in predvsem, da se mati ne mascuje preko otroka ocetu. Veliko primerov poznam, kjer so t.i. dobre matere naredile vec skode, kot pa ocetje, ki so odsli. Lahko ti tudi konkretno opisem primere, ce zelis.

> Najbr¾ je preprièana da je svet idealen, da sta mami
> in oèka idealen par ki ji daje obèutek varnosti ki je v njenih
> letih najva¾nej¹i. Kaj so prepiri, dru¾inski razkoli, ¾alost,
> poni¾anje in boleèina ko se ti svet idealnega ¾ivljenja podre
> ¹e ni izkusila……
Ne bodi naivna. Otroci so pravi radarji za besoglasja. Predvsem tista, ki niso izrecena na glas, ampak tista, ki se cutijo. Kaj mislis, zakaj je toliko otrok raje na cesti, s klapo, kot pa doma. Ker je doma nekaj v zraku, cesar se ne da prenasat.

> Tvoja ljubica je starej¹a, bolj izku¹ena ki je po svojem
> ¹estnajstem letu zamenjala mnogo partnerjev in nabirala veliko
> izku¹enj
Hahaha, kako ti gre v nos. Koliko podtikaj, mnogo partnerjev. Kaj to pomeni? Da je ze znucana, ali da zna uzivati v spolnosti, veliko vzeti in tudi veliko dati. SI morda ena tistih, ki se jim spolnost gabi?

> da lahko na stara leta me¹a glave mlaj¹im (in
> neizku¹enim, saj po osemnajstem letu nisi bil z drugo kot z
> ¾eno???). Sigurno je spretna z manipulacijo èustev in
> seksualnimi spretnostmi. Poleg tega je osamljena in v zvezi z
> teboj ne more niè zgubiti.
Ti ne verjames v ljubezen, kajne? Zakaj mislis, da so vse samske zenske lovace? Zakaj mislis, da niso sposobne prave in resnicne ljubezni. To so zenske, ki so si nekaj v zivljenju upale, ki so se znale postaviti na svoje noge, ki vedo, kaj lahko dobijo in se bolj vedo, kaj znajo dati. Pa tu ni mislen sex.

> Njen cilj si ti….. korak po
> koraku….. najprej avantura, razmerje, zdaj pa te hoèe celega.
> Pot, naèin, sredstva in posledice….. to ni njena stvar….
> Njo je zanimal le u¾itek, in zdaj ¹e varnost in korist.
Ali tu izhajas iz sebe? Tako se to dela?

> Kaj pa ti? Reve¾ ne more¹ veè trezno razmi¹ljati….
O ja, pa razmisla. Ce bi bil tak, kot si ga opisala, bi poslal vse skupaj v tri krasne, tako pa razmislja, kako narediti, da bo najboljse za vse.

> ®ena ki ti je bila vsa leta zvesta in je lepo skrbela zate, hèerko in dom
> vidi¹ v najslab¹i luèi……
??? Od kod pa tebi to vedenje?

> Sedaj je v lepih zrelih letih in ima ¹e vse mo¾nosti si urediti
> novo ¾ivljenje…… Spusti jo da si poi¹èe sebi primernega,
> ljubeèega in po¹tenega partnerja, ti pa svojo sebièno rit
> odstavi z domaèega stola.
Tu se deloma strinjam s tabo. Le tista sebicna rit ni najboljsa beseda. Raje bi mu napisala, da ce je zeimel tako sreco, da je srecal osebo, ki ga ljubi, ceni, spostuje, ki se zanima zanj, ga poslusa, naj ne naredi napake in spusti iz rok vse skupaj. Ljudje, s katerimi se tako ujamemo se ne prehajo ravno vsak dan mimo nas.

> Kako bo vajin razpad zveze do¾ivljala trinajstletna hèi oèitno
> ni tvoj problem….
Ja pa je in tudi bo. In ga bo znal tudi urediti tako, da bo otrok srecen. Vse bolj se mi pa postavlja vprasanje koliko gneva bi ti zlila na otroka samo zato, da bi kaznovala bivsega moza.

> Ti si se sposoben obremenjevati le z
> ljubico ki se ceni za veè kot ima zdaj, in pomiluje¹ sebe, èe¹
> zakaj vse si prikraj¹an vsa ta leta…….
Res je bil prikrajsan in od srca mu zelim, da bi se odlocil pravilno.

> bi pa imela hèer
Oba bi imela hci. Zakaj si tako hudicevo lastis osebe?

> Pa nasvet kako bi la¾je prenesla….. Po moje bi bilo la¾je èe
> se nebi spu¹èal v podrobnosti….. èe bi mi zamolèal koliko
> èasa se z njo dobiva¹, kako zelo jo ljubi¹ in si nor na seks z
> njo, in èe bi bil do mene prijazen in spo¹tljiv, mi finanèno
> pomagal in ¹e vedno skrbel za hèer….. Da bi hèerki dal
> obèutek da jo ima¹ kljub vsemu ¹e vedno rad……. Da bi
> spakiral svoj kufer in od¹el, ne da bi mi hotel vzeti ¹e streho
> nad glavo……
Nad tem pa nimam pripomb. Koncno pameten nasvet.

Sedaj dam pa jaz se tebi nasvet. Ne begaj po forumih, ne isci odgovora pri drugih, umiri se, najdi svoj mir pri sebi, tu te taki posti vedno znova vrzejo na zacetek. Vedno znova dozivljas svojo prevaro. Zelim ti, da najdes sama sebe.

Moj mail: [email protected]

ta ona lep pozdrav!
Zakaj trosiš sovraštvo če si bila prevarana.Samo nekaj podrobnosti ti bom napisal.Moja prijateljica ni zamenjala mnogo moških kot misliš bila dolga leta vzorna žena in trpela zdraven nasilneža in ob delu doštudirala vzgojila tri prijetne otroke en že doštudiral en pred koncem študija en pa šolar oba otroka staa imela en še ima štipendije za nadarjene sama je materialno neodvisna ko je skrbela še za moža ki mu ni bilo nikoli za delat dokler ni rekla dost imam zdaj pa grem in ti prepustim hišo in skrbi zase nebom ti še plačevala tvojega nasilja ki ga izvajaš nad mano.
saj je na kar visokem položaju in z dvakrat večjo plačo kot imam jaz pa to sploh nima veze samo o ljubezni govorim in o mojih čustvih kako lahko rečeš da me moja hči ne potrebuje več a sem omenil da se ji bi odpovedal nikoli to je moj otrok ampak ta moj otrok se zavedam se nemore učit ljubezni ker je doma ne vidi . Kako bi moj otrok doživljal razpad veze a za vsako ceno je treba vstrajat po tvoje a ni bolje imet otrok stike z obema in videt srečna starša pa tud če ne živita skupaj.Najlepša leta mi je dala a to pomeni da jaz nisem njej nič dal a zato ker sem pač našel ljubezen ki sem jo pogrešal in bil lačen te ljubezni nesmem več živet bolje in srečneje po tvoje?Ja pa skuhano in oprano to mora biti vsa sreča ki jo imam ali ni sreča in ljubezen še kaj drugega.Maš pravico do svojega mnenja vsekakor res vendar ne bodi sovražna res vendar me nisi preperičala da bi se odločal po tvojem mnenju Srečen sem ker ljubim in sem ljubljen iskreno prej ali slej pa vem da bo prišel dan plačila tudi tega se zavedam. Prijateljica me ne sili v nič odločitev prepušča vsekakor meni.Vendar se zavedam da je v meni premalo hrabrosti in tud premal sem odločen .Jezen sem včasih sam nase ko neznam in ne zmorem se odločit
LP

Tanita*, očitno bereš le tisto kar je manj pomembno…… preberi še enkrat moj odgovor in se ustavi na prvem stavku in zadnjem odstavku….. potlej pa preberi tvoj komentar na moje pismo????????????????
Se ti zdi da si ti tista ki si malo zgrešila bistvo tega foruma???????

Pa ne bodi tako jezna če navaden smrtnik “samo” poda svoje mnenje… v končni fazi…. je dobronamerno….

Lep dan vsem…. jeznim in dobrovoljnim!!!!

Tanita, pridružujem se vsemu kar si napisala

tanita, vall, in nesrečnež …. kako površno berete odgovore….. in kako ste ozkogledi….

Nesrečnež …. moje mnenje je da je zelo pokvarjeno od tebe da lažeš ženi in za to ni opravičila!!!
Povej ji resnico in tvoj problem bo rešen…. ne bo ti treba “seksati na silo”!!! z tvojo ženo in lahko boš zaživel življenje ki si ga tako zelo želiš!!!!
Pa preberi si nasvet kako to ženska lažje prenese, ker dejstvo da ljubiš drugo bo zanjo zelo boleče…. Povej ji na uvideven in prijazen način in ji ne govori da je nisi nikoli ljubil…..
Postavi se v njeno kožo in se do nje obnašaj kot bi si v njeni koži želel sam…. žrtev je ona, dobitnik si ti….. razumevanje potrebuje ona in tvoja hči!!!!!!

Ne poslušaj nobenga…sledi svojemu srcu, ker samo to v življenju šteje. Hčeri si lahko dober oče tudi, če z ženo ne bosta več skupaj. Do zdaj med vama ni šlo, zakaj pol misliš, da bi se spreobrnilo. Uživaj življenje,ker je prekratko, da bi ga živeli z ljudmi, kjer točno vemo, da več ljubezni ni….

Tako izgleda slika še z drugega zornega kota in sedaj se lahko vprašaš kako se pa žena počuti. Ali je tale ljubica vredna, da zaradi nje razdreš družino? Vsaka zna moškemu ugajati, še posebej izkušena, ki točno ve kako je to treba. Ko ji ni treba nič drugega kot se delati lepo, pozorno, razumevajočo in še to je tisti čas, ko je s tabo….in prav nič drugega.In moški ste za takele pripravljeni “poslušati svoje srce”, ki pravi kaj? Naj ti povem: Na tuji nesreči graditi srečo je najslabše. Tukaj ni sreče.
Vsaka zna biti super in krasna dokler je takole, vendar enkrat se strast tudi ohladi in takrat bi tudi ona klicala kot sedaj tvoja žena….Brez dvoma.
Premisli kaj boš storil, kajti poti nazaj ne bo več. Zaupanje je uničeno in nikoli ga ni moč obnoviti v taki meri, kot je bilo prej.

New Report

Close