Pozdravljeni!
Zakjučujem zdravljenje, ki je bilo posledica padca na smučišču.
Zanima me pa naslednje: kot študentka sem nezgodno zavarovana preko očeta, ki je upokojenec. Ali sem upravičena do dnevne odškodnine?
Smučarska karta (Rogla) ima zavarovanje pri Adriaticu. Ali lahko zahtevam poplačilo odškodnine od Rogle? Nadzornik smučišča je napisal, da sem padla po lastni krivdi. Padla sem, ker je bila proga neurejena, vendar te možnosti ni bilo, bila je pa različica “je padel” in “je padel po lastni krivdi”. V opisu stanja na progi pa je nadzornik napisal, da so bili narinjeni kupi snega in sneg ni bil poteptan. Ali mi utegne krivda izbiti višino odškodnine? Ali se lahko na to pritožim, čeprav sem zapisnik takrat podpisala?
Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav!
Odškodnino lahko po končanem zdravljenju uveljavljate po polici vašega očeta,če je poica sklenjena na način kot ste navedla.
Tudi odškodnina iz naslova odgovornosti upravljalca smučišča bi se načelno lahko uveljavljala,bo pa potrebno to odgovornost dokazati.To pa ni več moje področje,če pa želite pa lahko malce povprašam odvetnico.
Toliko,upam,da ste z odgovorom zadovoljni ter vas lepo pozdravljam,Bruno
Doma, pri delu v kleti sem se porezala po roki. V bolnišnici so mi rano zašili, pri osebni zdravnici pa sem dobila bolniške liste za uveljavljanje upravičene odsotnosti z dela. Ker je poškodba na nadlahti, me to ni oviralo pri delu, zato odsotnosti z dela nisem uveljavljala. Ob prijavi nezgode tako nisem poslala bolniških listov, od zavarovalnice pa sem dobila odgovor, da jih moram dostaviti.
Zanima me, ali naj bolniške liste vseeno dostavim zavarovalnici, kljub temu, da v službi le tega nisem uveljavljala, ter ali v nasprotnem primeru nisem upravičena do dnevnega nadomestila za poškodbo? Sklenjeno imam individualno nezgodno zavarovanje!
Kopije bolniških listom jim le pošljite,na podlagi le-teh boste dobili izplačano zavarovalnino.
Lep pozdrav,Bruno
Pozdravljeni!
Tudi jaz sem januarja letos smučala na Rogli, ter se poškodovala…
…morala sem na operacijo kolena.
Queen pravi, da so ji v zapisniku napisali, da je padla po svoji krivdi, meni pa so napisali JE PADEL. Napisali so tudi, da je deževalo, megla, bilo + 2°C, vidljivost 50 – 100 m, ter da je bil sneg razmočen…
Zanima me, ali lahko zahtevam odškodnino iz odgovornosti?
Hvala!
Lepo pozdravljeni
Težko bi pripisali odgovornost upravljalca ob tako slabem vremenu,lep pozdrav,Bruno
Le tega pa ne morem vedeti,verjetno pa je to kje napisano .
Pozdrav, Bruno
Pred dobrim mesecem in pol sem na cesti nerodno padla na obe koleni. Pri tem sem dobila na enem kolenu grd udarec, koleno mi je oteklo, vendar sem še lahko hodila. K zdravniku nisem šla, sem pa doma počivala (ker sem že upokojena) in dajala na koleno obkaldke. Po dveh tednih je bilo koleno še vedno otečeno in vroče in sem šla k zdravniku, ki me je dal na slikanje. Pogačica k sreči ni bila poškodovana in je bila oteklina očitno še od hudega padca. Dobila sem zdravila za lajšanje bolečin in mazilo, zdravnik pa je zahteval strogo počivanje. Po dveh tednih je potem tudi oteklina izginila, še najmanj teden po tem pa nisem mogla poklekniti.
No, zdaj me zanima, ali (ker sem življenjsko in nezgodno zavarovana) lahko na zavarovalnici to mojo poškodbo uveljavim, čeprav nisem šla k zdravniku takoj ob nesreči?
Hvala za odgovor in lp
Odškodnino iz nezg.zavarovanja boste lahko koristili od dneva,ko ste prvič obiskali zdravnika pa do končanega zdravljenja.
Lepo vas pozdravljam,Bruno
Lep pozdrav!
Pravkar zaključujem zdravljenje kolena. Koleno sem si poškodoval pri nogometu in me zanima ali sem upravičen do dnevne denarne odškodnine saj nisem bil kot študent zavarovan na faksu oziroma nezgodno zavarovan!? Sem pa zavarovan prek očeta vendar nevem če nezgodno!?
hvala za odgovor!
lp jb
Nažalost ne morete uveljavljavljati odškodnine.
Lep dan,Bruno
Pozdravljeni! Mene pa zanima, če se poškoduješ pri nogometu, ki ga igraš s prijatelji in imaš nezgodno zavarovanje, ali si upravičen do dnevne odškodnine? Sicer sem član pri športnem društvu ampak ga praktično ne obiskujem, nimam pa dodatnega zavarovanja za športnika ampak klasično nezgodno zavarovanje. Hvala za odgovor.
Lp, Mitja
Pozdravljeni,
v kolikor vaše zavarovanje krije tudi riziko dnevnega nadomestila in gre za poškodbo pri nogometu, ki pusti kot posledico nesposobnost opravljanja rednega dela, potem se za ta čas prizna dnevno nadomestilo. Pri osebah, starejših od 14 let, ki so člani športnih društev in se poškodba zgodi na tekmi ali treningu, ki ga organizira društvo, zavarovalnina ni izplačana v celoti, temveč v sorazmerju v skladu s pogoji zavarovanja.
Predlagamo, da najprej preverite vašo polico in izbrana kritja.
Lep pozdrav,
Služba za nezgodna zavarovanja
Pozdravljeni,
v takih primerih zavarovalnica izplača sorazmerno zavarovalno vsoto za dnevno nadomestilo. V vašem primeru, kjer gre za polovični delovni čas, bi se zavarovalna vsota za dnevno nadomestilo v obdobju, ko delate štiri ure na dan, prepolovila.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
dovolj je, če izpolnite samo eno prijavo nezgode, na podlagi katere lahko uveljavljate zahtevke do treh let po nezgodi.
V primeru kolektivnega nezgodnega zavarovanja je ravno tako dovolj, če izpolnite eno prijavo nezgode, vendar pa morate v tem primeru za vsakokratni bolniški stalež priložiti tudi potrdilo podjetja o odsotnosti z dela.
Lep pozdrav,