Najdi forum

Nezgoda

Spoštovani,

Danes se mi je pripetila nezgoda in sicer se je v moje zaustavljeno vozilo od zadaj zaletel cca 70 letnik (veljavnost vozniške do 2010). Na srečo ni bil nobeden poškodovan, je pa velika materialna škoda. Njegovo vozilo JUGO je bilo popolnoma nevozno. Zapisnik policije je , da je voznik JUGA ni upošteval varnostne razdalje. Vsa krivda je njegova. Kako naprej. Moj avto je leto dni star scenic, sedaj pa je od zadaj razbit in neprimeren za na cesto. Trk je bil bolj usmerjen na moj levi zadnji bok. Vozilo JUGO je odbilo za cca 2 m nazaj )najina razdalja po trku. Ker je oseba starostnik se ni bilo mogoče z njim kaj pogovoriti, napisal sem še euro obrazec in dobil sicer njegov podpis. Vendar kako naprej? Na prvi pogled je celi moj avto zategnjen – premaknile so se špranje med vrati, lučmi, itd.. Kaj lahko zahtevam od zavarovalnic…imam pravico do novega avta, če bodo morali izvajati hujše posege na vozilu – toplotne obdelava, žaganje…
Kaj mi lahko pomaga pravna pomoč iz naslova zavarovanja kasko Triglav?
V avtu je bila tudi moja 4 letna hčerka, ki pa po prvi oceni ni dobila poškodb, le jokala je od straha in poka.

Hvala za nasvet
Marko

Na zavarovalnici kjer ima povzročitelj zavarovano svoje vozilo boste vložili odškodninski zahtevek in cenilec vam bo naredil cenitev. Na podlagi vaše prijave bo zavarovalnica povzročitelju poslala v izpolnitev obrazev Prijava odgovornosti, ki ga bo le ta moral napisati, podpisati in vrniti nazaj.
Vozilo boste verjetno peljati na servis, kjer vam ga bodo popravili in na zavarovalnico dostavili račun. Zavarovalnica vam novega vozila ne bo dala, temveč bo plačala stroške popravila.
Glede pravne pomoči, ki jo imate na vaši zavarovalnici pa je najbolje, da se tja tudi obrnete.
Lep pozdrav
Tanja Razinger

Hvala za odgovor,

Glede stroškov – kako dostaviti avto do cenilca in do servisa?

Lp, MaRe

Če je avto nevozen, oziroma obstaja možnost še večjih poškodb, potem naj vam ga odpelje avtovleka, iz kupona vam bodo to tudi plačali
( zahtevajte račun ).
Lep pozdrav

New Report

Close