Nezaželen dogodek
Pozdravljeni,
zgodila se je neljuba situacija in sicer po odnosu je bilo vidno da je iz kondoma kapljala semenska tekocina, vecina je vseeno ostala v kondomu, niti ni sigurno ali se je kondom poskodoval ze prej ali med tem ko se je potegnil dol. Tako da ni ziher a je kej prislo notri al ne. Kar dobro poznam svoje telo in sem znake ovulacije oz plodno sluz opazila ze prejsni teden nevem tocno kater dan ampak najbrž sreda. Zadnjo menstruacijo sem imela 15.5 po navadi pride 28-30 dni nova. Po vsej logiki naj bi ovulacija ze bila mimo, zato sem sedaj v dilemi je lahko prislo do zanositve ali je to nemogoce (varni dnevi) niti ni dokaza da je nujno prislo kaj v noznico. Je smiselno vzeti sos tabletko (neljubi dogodek vceraj zvecer) ali po ovulaciji to vec ni smiselno (kar sem uspela preverit pise na receptu da zavira oz prestavi dan ovulacije – v tem primeru je ze bila ce sklepam po sluzi v sredo)?
Oprostite za cudno vprasanje samo res nebi rada brez potrebe vzela sos tabletko, po drugi strani pa tudi si zanositve sedaj ne morem privosciti..
Spoštovani,
kaj naj rečem? Potrebno matematiko za oceno tveganja poznava oba približno enako, svoje telo vi zagotovo poznate bolje od kateregakoli ginekologa, sploh pa na daljavo. Cca. 24 ur po ovulaciji zagotovo ni mogoče več zanositi. Vse ostalo je stvar bolj ali manj neutemeljenega strahu in občutka za to, koliko “za vsak slučaj” je vredno kaj početi, storiti, ukreniti. Ob predočenih podatkih se meni ne zdi, da bi bila PKT potrebna.