Nezaščiteni spolni odnosi po UPN
Spoštovani, zelooo neprijetna in neodgovorna situacija. 25. 8. sem opravila UPN zaradi neželjene nosečnosti. Na pregledu pri gin sva se zmenili za hormonsko kontracepcijo, ki naj bi jo začela jemati ob prvi menstruaciji. Danes sem imela SO. Potem mi je partner priznal, da je vmes odstranil kondom. Globoko sem razočarana, sploh ne vem kaj naj rečem, vem da nimam opravičila za to. Z grozo brskam po internetu in berem, pa ne vem kaj naj naredim. Kako možno je da bom spet zanosila, naj grem jutri po jutranjo tabletko? Pojma nimam kdaj naj bi sedaj imela ovulacijo ne vem če sem blizu ali že mimo. Kaj mi svetujete? Hvala!!
Spoštovani,
ste po avgustovski UPN že imeli M in kdaj nazadnje? Iz tega bi se morda dalo kaj izračunati. Če se ne da, pa seveda ostane še tabletka za po odnosu, ki jo preko vikenda pač kupite v dežurni lekarni.
Najlepša hvala za odgovor! V prvem zapisu sem naredila napako, UPN sem imela 25.9. in ne 25.8. Tako prve M po prekinitvni še nisem imela. Če naj bi M po tem prišla po 4 do 6 tednih, sem lahko ravno pred menstruacijo ali ovulacijo. Danes imam že cel dan neprijeten občutek v desnem jajčniku in sp. delu trebuha. Ne vem ali je M ali O. Res si ne želim jemat jutranje tabletke če ni potrebno (baje so kar slabe?) samo ne upam reskirat in pustit tako kot je zdaj. Jo grem iskat ko se proti večeru odpre lokalna dežurna lekarna? Hvala hvala vam za vso vašo ažurnost na naša vprašanja, res pomaga. Sama ne vem na koga drugega bi se obrnila in zagotovo nisem edina.
hm? Pri odločitvi bi lahko pomagal UZ pregled, ampak do tega se ne da na račun ZZZS. Če ste iz okolice Ljubljane in se do torka še ne bi odločili (če nabavite Ella one deluje do 5 dni po SO), se lahko oglasite v MCCZ pri meni v zasebni ambulanti. Sicer pa PKT posebne škode ne naredi. V najslabšem primeru lahko malo zadrži M, če bi se imela namen pojaviti te dni.