Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Nexium?

Nexium?

Spoštovani,

zaradi problemov z želodčno kislino in h.kilo moram vsakodnevno jemati zdravilo Nexium 20

. V času zdravljenja sem jemal odmerek 40, sedaj 20 in ker se mi zdi da bi lahko jemal še nižjo dozo, prelomim Nexium 20 na pol, torej jemljem po moje Nexium 10, katero pa sploh ne obstaja. V navodilih tudi piše naj ne lomimo zdravila. Naj še omenim, da vsaka 3 do 4 dni sploh ne vzamem nič zdravila in ne čutim nobenega pekočega občutka.

Povedal sem zdravniku in mi je svetoval, naj se držim navodil če lahko ali ne smem lomiti zdravil. Ni pa omenil kako drugo zdravilo, katero bi imel moč kot Nexium 10, katero baje ne obstaja?

Moje vprašanje je sledeče: čeprav ne bi smel lomiti tablet in jemati samo pol, mi samo polovička zadostuje ker nimam nobenih težav. Želel pa bi vseeno zdravilo, katerega mi ne bi bilo potrebno lomiti. Mi lahko prosim poveste, katero zdravilo je to?

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani,

predlagam, da se še enkrat pogovorite z vašim zdravnikom. V kolikor inhibitor protonske črpalke (Nexium) še potrebujete, jemljite 1 celo tableto dnevno, v kolikor pa ga ne potrebujete več (to mora presoditi zdravnik!) pa naj vam ga ukine. Jemanje polovice tablete ni ustrezno.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close