Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Nevzdržna srbečica z izpuščajem

Nevzdržna srbečica z izpuščajem

Spoštovani,

pred šestimi tedni so se mi v predelu pazduh pojavili izpuščaji, ki so neznosno srbeli. Zamenjala sem deodorant, ga za kakšen teden celo popolnoma opustila, vendar se stanje ni izboljšalo. Srbečica z izpuščaji se je pojavila tudi v bikini predelu. Prekinila sem z britjem. Stanje nespremenjeno.
Ko so se izpuščaji pričeli širiti spredaj proti prsim in zadaj proti lopaticam, sem obiskala zdravnika. Predpisal mi je mazilo, ki so ga zmešali v lekarni na bazi olivnega olja. Seveda ni bilo nič bolje. Očitno je menil, da gre za izsušitev kože. Stanje se ni spremenilo.
Po ponovnem obisku pri zdravniku mi je predpisal diprogento in daktarin. Diprogento za en teden, daktarin za tri tedne. Ko sem po enem tednu opustila diprogento (stanje se je v celoti popravilo: izpuščaji so izginili, srbečica pa tudi) in se mazala le še z daktarinom, so se po dveh dneh izpuščaji spet razplamteli na vseh že prej omenjenih mestih. Srbečica je neznosna.
Ponovno sem se začela mazati z diprogento (+daktarin), saj je srbečica nevzdržna, vendar v nedogled tako tudi ne bo šlo.
Kakšna predvidevanja o vzrokih? Kaj naprej?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Tamara

POzdrav!

VPrašanje je ali gre za glivice, za alergijo, diseborejo, in še nekaj možnosti je , zato terapije ne morem napisati, ker zadeva ni razjasnjena.

Ponovno obiščite zdravnika, ali pa dermatologa.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close