Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija nevzdržna nosna polipoza

nevzdržna nosna polipoza

Pozdravljeni,
ugotovljeno imam nosno polipozo in krivo nosno pregrado, zadeva se vleče že kar nekaj časa, nos imam zamašen že več kot dve leti, zaradi vseh čakalnih vrst in samega ugotavljanja vzroka na začetku, saj so krivili hudo alergijo na pršico in astmo. Bila sem že na prvem pregledu na kliničnem centru v Ljubljani pri izbranem kirurgu, po tem sem bila napotena na RTG nosnih votlin, takrat pa se je zadeva ustavila zaradi situacije z covidom in so mi pregled prestavili že trikrat, datuma za operacijo pa še sploh nimam. Zadeva je postala nevzdržna, nos imam popolnoma zamašen že več mesecov, kljub redni vsakodnevni uporabi flixonase, imela sem terapije z medrolom, že večkrat, ki sicer pomaga vendar je stanje po parih dneh isto. Moj url specialist, katerega obiščem večkrat,ki poskuša zadevo reševati, pravi,da nemore nič več naredit, saj so polipi preveliki.
Imam velike težave s spanjem, saj imam zaradi tega, ker si nosu ne morem obrisat normalno težave z dihanjem, astma se je vrnila po 20 letih premira. Cel čas mi curlja iz nosu, ki si ga nemorem obrisat. Zelo oteženo požiram med hranjenjem in pitjem, tudi težko govorim. Predel nosu je zelo občutljiv in boleč, večkrat imam dolge močne glavobole. Vse skupaj je postalo zelo naporno, saj imam zaradi tega probleme v službi, ker ne morem normalno opravljat svojega dela,saj nemorem normalno niti govorit, cel čas z robcem pred nosom, ves čas sem izmučena in zadihana in enostavno nevem kaj lahko še naredim. Zanima me ali predlagate še kakšno drugo terapijo, ki je nisem navedla? Ali operacijo izvajajo kje samoplačniško? Prosila bi za kakršen koli nasvet, da si olajšam čakanje na operacijo.
lp, Anja

Spoštovani,

opažam, da je vaš nočni počitek nekvaliteten in močno oviran ter zato sredi noči razmišljate o svojih zdravstvenih težavah. Popolnoma vas razumem, da je stanje nevzdržno, zdaj v času COVIDa pa tudi nerodno, saj neznanci zaradi vaših očitnih težav z nosom najprej pomislijo, da ste okuženi s korona virusom.

Predlagam vam, da se naročite na pregled k meni na MD Medicini, kjer se lahko dogovoriva o operaciji, s katero ne smete več odlašati. Operacija vam bo predvsem omogočila dihanje skozi nos, morda tudi povrnila voh in odpravila glavobole. Seveda pa operacija ne odpravi kroničnega vnetja, ki je bolezen imunskega sistema.

V prihodnosti (naslednjih letih) bo za bolnike z določeno vrsto nosnih polipov, ki bodo imeli ponovitve po operaciji, tudi možno zdravljenje z biološkimi zdravili.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Živijo

imam iste težave kot predhodnica Anja.
kako lahko pridem v kontakt z vami?

Pozdravljeni,

za strokovna vprašanja vam lahko pomagam tu na forumu.

Za dodatne informacije ali če bi se radi naročili na pregled, glejte kontakno številko in mail spodaj v podpisu tega odgovora (svetlo siv tisk).

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close