Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Kako preživeti z narcisi? Nevidno lepilo – ko ne zmorem biti sam

Nevidno lepilo – ko ne zmorem biti sam

Zakaj ljudje ostajajo v razmerju z nekom, ki ima potencialne znake čustvenih vampirjev in/ali osebnostne motnje , zakaj se vračajo k »škodljivemu« partnerju, zakaj se oklepajo »škodljivega« partnerja oziroma zakaj želijo na vsak način rešiti »škodljiv« partnerski odnos oziroma zvezo?
Načeloma je splošno znani odgovor: »ker ga imam rad/a« ali pa »saj me ima po svoje tudi on/a rad/a, saj mi to venomer ponavlja in v času med posameznimi izbruhi je dober, prijazen, ustrežljiv…«.
Vprašajte se ali so to res realni odgovori na vprašanja?

V kolikor boste ob branju članka resnično pošteni do samega sebe in v kolikor vaš odziv med prebiranjem besedila ne bo naravnan na zanikanje (da si ne želite priznati samemu sebi) obstaja velika možnost, da boste našli realne odgovore na zgornja vprašanja.
V kolikor vam ob prebiranju besedila uspe vsaj približno objektivno pogledati na vašo situacijo, boste s tem resnično začeli z »delom na sebi«.
In, ko se boste zavedli (zavedali) svojega prispevka v »škodljivi zvezi« boste morda razumeli stavek »Za tango sta potrebna dva!«
In, če od tu naprej težave začnete reševati pri samemu sebi, se bodo slej ko prej rešile tudi v okolici oziroma v odnosih s tistimi s katerimi ste tako močno povezani zaradi »ljubezni«.

Članek na tej povezavi: http://nevidno-lepilo.si/nekemicne-odvisnosti/

ŽIVJO!

Našla sem en članek,oziroma misli MODROSTI.

Življenje nam vstrajno nastavlja ogledala.Mi pa še vedno radi umikamo pogled,sploh kadar nam odsev ni všeč.Pa nam življenje nastavi še večje ogledalo,dovolj veliko,da povzroči krizo,katera nas prisili,da se zazremo odsevu v oči.Nastopi trenutek resnice.Nič več skrivanja.Nič več sprenevedanja.Nič več bežanja.Samo resnica in mi….kaj se resnično dogaja z nami….
Če ste se ujeli v negativno spiralo,Potem je to prvi korak,ki ga morate narediti,da si to priznate.Do največjih kriz prihaja,ker ljudne dejansko ne izrazijo kaj čutijo.Vendar je absulutno pomembno, kaj čutite,kajti to,kar čutite,Je vaša renica.In vi ste pomembni.!
Samo tako se lahko iz sprenevedanja in zanikanja premaknete v stanje avtentičnosti in se prične ločevati od ideje,da morate početi stvari,ki jih v bistvu nočete početi.In to zahteva izjemen pogum…..priznati si,da to ni življenje,temveč mučenje.Večina obstane v negativni spirali,ker si ne da dovoljenja,da izstopi.Škoda,ker je življenje lahko resnično prečudovito.
In zakaj bi si sploh ustvarili življensko krizo,kot odskočno desko v bolj pristno in izpoljnujoče življenje,če lahko to dosežete tudi brez nje.?Že ta hip ste lahko iskreni do sebe.Če ne boste se bo snežna kepa nezadovoljstva skozi čas še ojačala in vam ustvarila tako krizo,da bo vse frčalo!,To pa prinese ogromno bolečine.
Krize so posledice neupoštevane lastnih občutkov in želja.Vprašajte se,kaj renično čutite?Kaj si resnično želite vi?Ne,kaj mislite,da si želite ali kaj drugi pričakujejo od vas.ali kako bi moralo delovati,kar vas še bolj odaljuje od vas samih.
Postavite sebe za pioriteto .To ni sebičnost to je ljubezen ,do same sebe!!!

New Report

Close