Najdi forum

(ne)veselje do spolnosti

Lepo vas pozdravljam!

Stara sem 22 let, s fantom sva skupaj 1 leto. Zadnje čase opažam, da me je zelo minila volja do spolnih odnosov. S fantom se drugače zelo dobro razumeva in je tudi zelo postaven in privlačen. Tudi jaz sem njemu zelo všeč. Na začetku najine veze ni bilo opaziti takih sprememb, zdaj me pa to vedno bolj moti. Pa ne toliko mene, kot mojega fanta. Kar je seveda logično. Ne v glavi ne v telesu se ne morem osredotočiti na spolni odnos, v trenutku, ko je vse nared, se meni vse obrne proti. Včasih mi postane tudi slabo ali me boli trebuh. Zavedam se, da to nikamor ne pelje, vendar ne vem, kaj naj naredim. Fant pričakuje od mene, da bom to rešila sama, pa čeprav sva se enkrat že lotila skupaj reševati problem, vendar nama ni uspelo. In tako se mu vedno zgovarjam, da se ne morem spremeniti v enem dnevu in tako dnevi tečejo in stvari ostajajo na istem ali se še celo slabšajo.

Je pa tukaj še ena zadeva: imam bolezen ščitnice (avtoimuni tiroiditis) in že dober mesec jem tablete (athyrozol). Da ščitnica ne dela v redu, sem opazila meseca decembra. Nisem polagala pozornosti na to, če je to kaj povezano z odklanjanjem spolnih odnosov, vendar je pa res, da se precej slabše počutim odkar mi ščitnica ne dela v redu. In zato me zanima, ali je možno, da je to dvoje povezano? Oziroma če to ni, če mi lahko daste kak nasvet, kako naj rešim svoj problem?

Najlepše se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Eva

Spoštovana Eva, ker je spolna dejavnost stvar obeh in ne samo vaša, se bosta težav morala tudi skupaj lotiti.Razlogov za pomanjkanje veselja do spolnosti, ( če ste ga prej imeli)je lahko posreden spremljajoči pojav depresivnosti, odraz neusklajenosti življenjskih pričakovanj, strahu in podobnega.Svetujem vama, da skupaj obiščeta psihiatra, povsem možno je, da bo za odpravo vaše težave potrebna le ustrezna informacija oziroma navodilo.

Eva, s tvojim ne-veseljem do spolnosti ni nič narobe. Občutek prihaja iz tebe, zato mu prisluhni, ne glede na to, kar od tebe zahteva okolica. Če tega ne boš storila zdaj, ne boš nikoli…

New Report

Close