Pozdravljeni!
Svoji splošni zdravnici sem omenila, da se bom odločila za liposukcijo, pa mi je povedala, da je liposukcija lahko zelo nevarna in da lahko izgubim življenje.
Zanima me, kolikšna je verjetnost smrti, glede na to, da se bom odločila za liposukcijo bokov in da nimam prekomerne telesne teže?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni
Liposukcija je v svetovnem merilu in pri nas eden pogostejših estetskih posegov. Je sorazmerno varen če je pravilno izveden , če so dejavniki tveganja nizki, oziroma jih z ustrezno predoperativno pripravo zmanjšate na najnižjo možno mero
Če ste zdravi , nimate motenj strjevnaja krvi , če gre za omejen poseg in boste poseg opravili pri izkušenem kirurgu je tveganje najmanjše.
Pri liposukciji ste sicer izpostavljeni vsem tveganjem operativnega posega, in vsem tveganjem oblike anestezije , mki jo boste izbrali…
Med zapleti je oopisana tudi smrt .Stopnja tveganja resnih zapletov pa je niszka in verjetnost da bi pri ali po liposukciji umrli je zelo majhna vendar obstaja.. Seveda obstaja tveganje, da v ternutku ko to berete mene več ni vendar je verjentost majhna 🙂
Lep pozdrav
Aleš