Neuspeli poskusi
Pozdravljeni,
pred letom in pol sem imela polip na maternici. Po odstranitvi le-tega in po biopsiji so mi postavili diagnozo predrakastih celic na maternici (hiperplazija z atipijo). Zadevo smo pozdravili s hormonsko spiralo, ki je bila vstavljena za obdobje 6 mesecev. Biopsija je odstranitvi spirale bila OK, predrakastih celic ni vec bilo.
Po celi tej torturi, sva se s partnerjem po priporocilu zdravnikov hitro odlocila za zunajtelesno oploditev.
Prva je bila zal neuspesna (po stimulaciji sva dobila eno zrelo jajcno celico, oplojena, vstavljena je bila 3.dan).
Druga stimulacija je prinesla nekaj vec srece, imela sva 3 blastociste. Ena vstavljena prejsnji mesec, zal se je koncalo z biokemicno nosecnostjo.
Poskusam ostati pozitivna, ceprav vsak ta “poraz” res res zelo boli. Imava se zamrznjeni 2 blastocisti, pri transferju naslednje bi rada poskusila sreco se z embrioglue-jem. Kaksno je vase mnenje glede tega? Stroka je kolikor sem se uspela informirati 50%-50%. Zadeva verjetno v nobenem smislu ne more skoditi, pomaga pa mogoce lahko.
In se eno vprasanje, ali je mozno da je vzrok neuspesnih poskusov moja pretekla diagnoza, morda tudi operacija polipa, spirala ki je sicer opravila svoje delo ampak se bojim ce je slucajno kaj skodovala pri najini trenutno situaciji ?
Pri ultrazvokih zdravniki ne vidijo nobenih posebnosti, brazgotin, ali karkoli, samo kaksna vodena cista se tu in tam pojavi in tudi hitro sama zgine.
Naj pripomnim se to, da jem zelo zdravo, kolikor je mozno se izogibam vse mozne kemije, in se drzim naravnih proizvodov, kozmetike in cistil.
Stara sem 34, zaenkrat nerodka.
Vnaprej hvala za vaso pomoc in kaksno spodbudno besedo.
Lep pozdrav, Lili
spoštovani,
zaradi Mirene (hormonskega vložka) zagotovo ni nastala nobena škoda, zakaj se zarodek 2x zapored ni prijel, pa je skoraj nesmiselno ugibati, saj se to v naravi kar naprej dogaja tudi v procesu spontane zanositve. domnevamo, da vsaj 50% nastalih zarodkov propade nekje na poti med jajčnikom in maternico, nato še kakšnih 10% v maternici pred vgnezditvijo in nato, ko že vemo za vgnezditev še nadaljnjih 10% od tega. Skratka, človeška reprodukcija je vse prej kot učinkovita že po naravi, še zlasti pri nekoliko starejših, kjer vemo, da kakovost jajčnih celic po 30. letu začne upadati, po 40. letu pa strmina tega upada kakovosti še naraste. Glede lepila za zarodke nimam posebnega mnenja. Kot prvo zato, ker s tem nimam nobenih izkušenj, kot drugo pa verjamem, da ima narava več kot dovolj lastnih mehanizmov, da poskrbi za vse potrebno, če je zarodku usojeno, da bo iz njega nastal popoln človeški organizem.