Najdi forum

Imamo hcerko, ki ima odlocbo za srednjo solo, v kateri je opredeljena kot otrok s tezjo izgubo sluha in lazjo gibalno oviranostjo, v strokovnem mnenju pa je dodatno se navedena motnja pozornosti in nizka inteligentnost.
Glede na to da je v prvem letniku, smo nekoliko pocakali, da se vidijo prvi rezultati, nato pa smo skusali uveljaviti olajsave katere naj bi imela. Tu pa so se zacele tezave. Kot prva je bil individualni program, katerega sosestavili sele na naso zahtevo, v njem pa kot prilagoditve navedli samo podaljsan cas pri preverjanju in napovedano preverjanje, kar pa je na srednjih solah ze samo po sebi nekak “standard” za vse. Zanimiva je tudi izjava da indiviualnih programov ne pisejo razen ce jih starsi ne zahtevajo, kar je samo po sebi prekrsek.
Ko so se pojavile prve tezave pri posameznih predmetih je bila nasa prva reakcija sklic strokovne skupine in seveda prilagoditev individualiziranega programa. Reakcija na tem sestanku pa nas je dobesedno “sezula”, saj smo cca 1 uro sestanka porabili zato, da nam razlozim “kaj sploh hocem od njih”!?! Seveda sem jim samo hotel dopovedati da v odlocbi in strokovnem mnenju pise, da ima hci pravico do prilagojene organizacije in nacina preverjanja znanja, kar pa jim ni bilo jasno niti pod razno! V trenutku ko sem jim poizkusil razloziti da je treba ucno snov in naloge ter preverjanje znanja prilagoditi doseganju minimalnih standardov, pa sem ze govoril “kitajsko”, saj me nihce ni razumel ali pa ni hotel razumeti, saj to predstavlja za njih seveda dodatno delo.
Zanimiva je bila tudi reakcija, ko sem omenil da ce ne bo posluha, bom pac obvestil inspekcijo in ustrezne institucije, saj je odgovor bil da kar naj, ker je skrajni cas da nekdo na zavodu republike slovenije za solstvo izgubi sluzbo, kar je seveda zelo zanimiv odziv za nekoga, ki ni voljan storiti nicesar po odlocbi omenjenega organa..
Moj namen odprtja te teme in kratkega opisa stanja pa je, da povprasam, ce je ze kdo imel podobne izkusnje in kaksne poti je ubral, saj sem se pri sebi odlocil, da bom to zadevo peljal do konca in terjal nekogarsnjo odgovornost.
za vsako mnenje se vnaprej zahvaljujem!

Cbon,

sem mislila, da se bo vam oglasil še kakšen starš z izkušnjami.
Šole so takšne in drugačne. Očitno vaša posluha za dijake s posebnimi potrebami najbolj nima. In tako je kot ste napisali, marsikateri učutelj jemlje to kot dodatno delo. Res je tudi, da je sama narava dela v srednji poli drugačna od dela v
Če niste (ali ne boste nič dosegli) se obnrite najprej na svetovalca na Zavodu za šolstvo.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close