Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Nesrečna mama

Nesrečna mama

Pozdravljeni!

Vljudno vas prosim, da mi podate svoje mnenje in kakšen nasvet glede moje situacije in sicer;

zelo mlada sem rodila, brez predhodnih izkušenj z otroci, kar sem prakticirala je bilo preko nasveta iz knjig in danes trdno verjamem, da brez pomoči svojih staršev ne bi uspešno prebrodila tistega občutljivega obdobja. Zelo sem se veselila otročka in želela sem mu nuditi vse najboljše na tem svetu, a ker sama nisem imela pojma kako in kaj, zato sem se prepustila nasvetom drugih. Moj si je prvi mesec ogromno prejokal, verjetno je že takrat kazal vse simptome raznovrstnih alergij, a me takrat na to ni nihče opozoril, niti zdravnica, ki je stalno zatrjevala, da so pač krči. Vsa ostala okolica pa je menila, da je sin lačen in da moje mleko ni dovolj dobro, zato otroček stalno joka. Zato sem naivno in vsa v upanju za dobro otroka prešaltala direkt na kravje mleko, saj kot so mi vsi solili pamet, je to edina konkretna hrana po kateri bo otrok sit. Niti približno se mi pa sanjalo ni kaj bo to vse povleklo za sabo…
Kakšne težave z alergijami ima danes moj otrok vam niti ne opisujem, ker me peče vest za umret, saj je verjetno vse po moji krivdi.

Vljudno vas prosim za nasvet, kako lahko DANES pomagam mojemu otroku, mogoče z zdavo prehrano (danes pije samo riževo mleko), saj pri zdravnikih razen tablet in sprajev ne dobim konkretnega odgovora.

Hvala in lep pozdrav!

Obupana

draga mamica , kako bi ti pomagala ne vem, še lastnemu otroku ne znam. probala sem vse mogoče in še vedno se trudimo. zagotovim pa ti lahko da se otrok z alergijo rodi in za to ni kriv nihče !!! oziroma če že mora kdo bit kriv so tvoji predniki in okolje, tako da kar mirno vest in korajžo v roke. žal je alergija grda žival ki preži in udari kadar se ji zahoče. in vest te nima za kaj peči saj so vedno želela le najboljše svojemu otročičku .
srečno !

No, naštela si kup nesmislov, bistvenih podatkov pa ni. Koliko je otrok star? Na kaj je alergičen? Na kaj ni? Kakšne težave ima? Kako jih blažiš?

Riževo mleko ni nekaj, s čimer bi se človek hvalil ali tolažil – je zgolj tekočina, ki nima nobene hranilne vrednosti in je za prehrano otrok neprimerna. Otroku boš koristila z ustrezno dieto, z ustreznimi zdravili, ki žal res ne zdravijo vzrokov alergije, blažijo pa znake (srbenje, bolečino) ter preprečujejo še hujše zaplete. Če je otrok še majhen, je še toliko pomembneje, da ga obravnava ustrezen strokovnjak. Na prvo žogo druge pomoči kot dieta in ustrezno življenjsko okolje , ni. Lahko sicer zmečeš kovčke denarja za razne Wohlmanne, bioresonance in podobne “nategovalce”, bistveno izboljšanje pa prinese zgolj čas ali pa nič.

S to trapasto krivdo in samoobtoževanjem ne koritiš nikomur. Alergij se – k sreči! – ne “pridela” na način, da otorku daš piti par stekleničk mleka in potem je otrok revež za vse večne čase. Z alergijami se večinoma rodimo in izbruhnejo prej ali pa malo kasneje, to je vse. Sama živim zdravo 15 let, sem vegetarijanka, ki je ribe in mleko, občasno tudi jajca, jemo bio, eko, pa je moj otrok zelo hud alergik, dovoljenih ima 7 živil. S takim mišljenjem škodiš sebi in otroku. Situacijo moraš vzeti tako, kot je, se ji prilagoditi in skušati čimbolj normlano živeti, seveda znotraj okvirjev, ki ti jih zatsavlja bolezen. in to je to. Vsa znanost in vsa modrost. Jamranje, stokanje, dodeljevanje krivde in mrcvarjenje po njej sta zagotovo najslabša možna izbira. Za kak konkreten nasvet pa bo treba kaj več napisati.

po mojih izkušnjah otrok niti ni hotel in še vedno noče jest nekaj kar mu dela slabo. ja že še poskusi požirek ali žličko, ma pol zavrne in je raje lačen in enak je bil že v času uvajanje GH. tako da taka samooptoževanja nimajo smisla. zgolj jok in krči, v odsotnosti izpuščaja ali prebavnih težav pa še ni znak za alergijo.

pozdravljena,
jaz sem alergijo oz. simptome-izpuščaje, zatekanje bezgavk, srbečico, pokanje kože-odpravila s prehrano po krvnih skupinah. Obstajata dve knjigi, naslov ene je 4 vrste prehrane za 4 tipe krvnih skupin, nekako tako. če se strogo držim nasvetov iz knjige nimam nikakršnih težav. Sicer je to običajna hrana, le glede na krvno skupino nekaterih živil ne smeš uživati. Čisto preprosto in primerno tudi za otroke. Upam, da ti bo koristilo.
lep pozdrav

New Report

Close