Najdi forum

Nesprejeto darilo za rojstni dan

Pozdravljeni,

prosim za vaš pogled na situacijo, ki me je pretresla. Sem 16letnik. Pred tedni sem praznoval rojstni dan. Praznovanje je bilo OK, zaplet se le zgodil tri dni za tem. Po priložnostnem druženju s širšo družino smo odhajali domov. Tik pred odhodom domov (smo se že poslovili) je k meni pritekel odrasel sorodnik, mi na tiho rekel vse najboljše za rojstni dan in v pest potisnil 50eur, nato se je vrnil k družbi. Denarja nisem želel sprejeti in ga dal svojemu očetu, da mu ga vrne. Mislil sem, da se je stvar s tem končala.

Naslednje jutro mi ta sorodnik med poukom pošlje mail, v katerem mi napiše, da sem ga s svojo gesto užalil, da kaj takega še ni doživel, da mi je prvič želel nekaj podariti (njegova družina mi je darilo sicer podarila) in da se je počutil zelo ponižanega. Zaključi z besedami, da on kaj takega ni nikoli naredil in da se naj prihodnjič v takšni situaciji drugače obnašam do ljudi, ki me imajo radi. Pove mi še, da ni jezen name in da se veseli naslednjega srečanja.

Mi lahko kdo prosim pove, kaj si misli o tem. Mene je ta sorodnik s tem sporočilom zelo prizadel.

Sicer pa smo v dobrih odnosih.

In zakaj te je prizadel? Podariti ti je pač hotel 50 eurov. Namesto, da bi rekel HVALA in bi bil hvaležen sorodniku, si ga ponižal s tem, ko si zavrnil njegov dar. Če bi se kdo moral opravičiti, bi to moral biti ti.

Imaš 16 let, obnašaš pa se slabše, kot da bi jih imel 6.  Šestnajstletniku, ki ima verjetno polno rit vsega, je težko kupiti darilo. Sorodnik je pač mislil, da je najboljše, da ti podari denar, da si boš nekaj kupil.

Torej, priznaj, da si ga polomil.

V prihodnje pa, če ti nekdo nekaj podari, vzemi in reči HVALA.

Sem odkrita oseba. Povedala sem to, kar mislim.

New Report

Close