Nespečnost in dojenje
Pozdravljeni,
vljudno prosim za nasvet ali vaše mnenje. Osebna zdravnica me je napotila do ginekologa, le-ta pa je odsoten.
Od poroda je minilo že 9 mesecev, otrok večinoma prespi celo noč, jaz pa imam težave z nespečnostjo, težko zaspim, če mi že uspe, spim res plitvo in se velikokrat prebujam. To že res vpliva na moje psihično stanje čez dan, sintetičnih uspaval pa ne želim. Pred nosečnostjo sem pred spanjem večkrat vzela prehransko dopolnilo z izvlečki kamilice, baldrijana in melatoninom. Zdaj zaradi dojenja tega ne upam, oziroma tudi piše gor, da ni priporočljivo med dojenjem. Me pa zanima, če jaz to vseeno vzamem zvečer pred spanjem, koliko časa traja, da se izloči skozi mleko? Glede na to, da izključno črpam in imam vedno višek mleka, bi načeloma lahko eno ali dva črpanja tudi zavrgla mleko, če bi bil problem za otročka. Dopolnilo bi vzela pred spanjem, prvič pa potem črpam mleko po cca 6 urah.
Upam, da sem zapisala razumljivo. Če imate kak nasvet, kaj lahko vzamem za nespečnost in da hkrati ne vpliva na dojenje bom pa tudi nadvse hvaležna. Metin ali melisin čaj mi žal ne pomagata čisto nič.
Hvala.
Spoštovani,
mislim, da bi lahko pripravek iz kamilic, baldriana in melatonina uporabljali tudi v času dojenja, saj gre pri veh za naravne snovi, ki pri otroku težko povzročijo težave tudi če se manjši del slučajno pojavi v vašem mleku.