Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Psihiater odgovarja Nesamozavest,kompliciranje,strah,obup

Nesamozavest,kompliciranje,strah,obup

Dober vecer!

Star sem 20 let in odkar pomnim imam probleme z nesamozavestjo. Imam probleme z pri srecevanju novih ljudi, ker
imam vedno pred sabo siko kaksnega si me ljudje predstavljajo, kaj mislijo o meni itd… Te misli so zelo obremenjujoce,
ker zaradi tega ne upam priblizati ljudem, strah me je kaj mislijo o meni. Stalno imam obcutek, da sem manjvreden od
ostalih, problem pa je v tem ker se s tem neprestano ukvarjam, zdi se mi ko da sem v zacaranem krogu, da stalno o tem
razmisljam in si s tem se bolj pridobivam komplekse. Do se daj sem imel eno resno zvezo (3-letno). In ko sva se razsla
sem, kljub temu da sem obtozeval njo, krivil za use sebe. Zaprl sm se vase in sem recimo 8 mesecev samo razmisljal
kaj sem naredil narobe in vsako negativno stvar ki sem jo ugotovil sem si jo propisal in s tem sem si nabral veiko kompleksov.
Problem je v tem, da mocno kompliciram, pocutim se tko kot, da bi stalno iskal da bi bilo kaj narobe, tudi ko je use
u redu. Tako sem vecina casa slabe volje, to razmisljanje mi pobere veliko energije, tako da veliko stvari zaradi tega sepa.
Zdi se mi da iz vsake situacije naredim slona, prevec napihnem stvari, zagrabi me panika in strah in obcutim se tako
izgubljenega.
Zanima me, ce mi svetujete obisk pri psihiatru ali pa psihologu in tudi zanimajo me informacije kako se dogovoriti
za obisk, kje se to zmeni, kam moram iti?
Ali rabim za to kaksno napotnico?
Kaksna je razlika med psihiatrom in psihologom?
Ali je uporaba zdravil nujna takoj ko zacnem obiskovati zdravnika in kaksne posledice imajo?
Ali v Ljubljani obstajajo kaksne skupine, kjer se ljudje pogovarjajo o svojih tezavah, podobno kot ta forum na internetu
le da to poteka v zivo?

oprostite, ker sem tako veliko napisal in vnaprej hvala:)

Spoštovani Sonce,
dovolj dobro se znate oceniti, da boste lahko uspešno sodelovali pri psihoterapevtski obravnavi.V ta namen botreba obisakti kliničnega psihologa z ustrezno dodatno izobrazbo, ali psihiatra, slednji vam bo lahko pomagal tudi z zdravili.Razlika med obema poklicoma je razložena v uvodnem delu foruma.Za obisk potrebujete veljavno zdravstveno kartico, v večini ambulant je krajša ali daljša čakalna doba.Za prvi obisk napotnice ne poptrebujete, za daljš obravnavo pa bo nujna.Dogovor o obliki terapije ( individualna ali skupinska ) boste sklenili ob prvem obisku, prav tako se boste dogovorilio morebitni uporabi zdravil.( Psiholog ne sme predpisovati zdravil, saj ni zdravnik in za tovstno dejavnost ni usposobljen.)

New Report

Close