nervoza
Pozdravljeni, nimam sicer kakega resnega problema. Vendar pa vseeno prosim za predlog. Moj mali otročiček je star 1,5 leta in zelo trmast (za kar vem da je normalno). Vendar me njegova trma velikokrat spravi čisto iz tira. Potem se do vseh v družini začnem bolj grobo obnašati, postanem zadirčna in ostanem brez volje. Ravno kakih pomirjeval ne bi jemala. Tudi kako globoko dihanje mi ne pomaga v takih trenutkih, niti kak sprehod. Kako bi se po napadih trme sina lahko najbolje pomirila, da ne bi negativno vplivala še na svojo družino. Iskrena hvala za odgovor.
Otrok je pač trmast tako kot so vsi otroci, če ne dobi čokolade se pač joka dokler se ne zamoti s čim drugim. Če ne sme ven tisti trenutek ko si zaželi, nas vleče k vratom in joka, resnično je le trma zaradi stvari ki jih ne dobi, se pravi da potem joka in tuli in cepeta z nogami. Njegovo obnašanje me ne skrbi, saj vem da so tudi drugi otroci taki. Bolj me zanima, kako bi lahko sama sebe prepričala, da me njegovo ravnanje ne bi tako znerviralo. Hvala in lep pozdrav
Spoštovana Pika,
potrebujete čimveč stika z mladimi mamicami, ki dnevno prestajajo takšne preizkušnje ,kot vi.Naučile vas bodo, kdaj je razburjenje neizbežno in kakšne metode uporabljajo same, da ga omilijo.S svoje strani priporočam obisk pri psihiatru ali psihologu, mislim namreč, da tudi ko otrok ne temari niste povsem sproščeni in z življenjem zadovoljni, razloge bo seveda treba odkriti.Najverjetneje ne boste potrebovcali zdravcil ampak spremembo načina življenja( to je včasih šetežje kot pogoltniti kakšno pilulo).