Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva neredne menstruacije

neredne menstruacije

Prvo naj pohvalim tale forum, saj ga redno prebiram in je verjetno zelo dobro obiskana stran.Imam eno vprašanje:ali so neredne menstruacije lahko kakorkoli škodljive za žensko??Sama imam menstruacijo na 30 do 60 dni in to že kar pomnim.Seveda je ciklus reden, če jemljem kontracepcijske tabletke (te pa sem nehala jemati ob zdravljenju ščitnice).Imam dva otroka, stara sem 34 let in nimam kakšnih večjih problemov.Sem se pa pred parimi leti zdravila zaradi povečane ščitnice (2 leti sem jemala vobenol eno tabletko na dan), zadnji izvid po tabletkah pa je pokazal, da se je stanje normaliziralo.Redno hodim na ginekološke preglede in razen kakšnega izcedka (beli tok) ni težav.No-rekla sem eno vprašanje-pa še eno:kaj menite o zdravljenju belega toka s česnom??(nekje sem slišala, da naj bi si ženska ob tem pojavu vstavila v gazo ovito zrno česna v nožnico, nekajkrat zapored in da se stanje po tem izboljša). Hvala za Vaš trud in lep pozdrav!

Draga Leja,

kar zadeva ciklus na 30-60 dni menim, da še ni povečanega tveganja za razvoj raka na maternici, kar se morebiti lahko zgodi, če je sluznica maternice pod stalnim vplivom estrogenov brez ovulacije, ki sicer poskrbi, da se pojavi še progesteron, hormon, ki sluznico maternice spremeni v takšno, da se z menstruacijo v celoti izloči. Vsekakor, če potrebujete kontracepcijo, bi bilo smiselno uporabljati tabletke, ki avtomatično preprečujejo preveliko zadebelitev maternične sluznice.

Česna vam ne bi priporočal dajati v nožnico, ker poznamo toliko boljših stvari. Seveda ima česen protibakterijska svojstva vendar se raje poslužujte recimo jogurta z mlečnokislinskimi bakterijami rodu Bifidus. Te tudi sicer prevladujejo v nožnici zdrave ženske in skrbijo za to, da se druge klice ne namnožijo preveč.

New Report

Close