Neprestano kapljanje iz nosa
Pozdravljeni,
Vprašanje sem že zastavil dr. Kersniku, ki pa me je napotil na otorinolaringologa, zato upam, da mi boste lahko bolje razjasnili moj problem.
Moj problem je neprestano kapljanje iz nosa – če glavo nagnem navzdol, se mi ven kar pocedi. Sicer imam alergijo na cvetni prah (močnejšo), pršico, volno in mačjo dlako, vsaj tako je pokazal alergotest. Jemljem antihistaminike (najprej Claritine, potem Letizen in sedaj Aerius), vendar sploh ne opazim razlike, če tableto vzamem ali ne. Prehlajen nisem, saj ostalih simptomov nimam, pojav pa je zelo dolgotrajen, spremlja pa ga ščemenje v nosu. Največkrat, ampak ne vedno, mi lije le iz ene nosnice – leve ali desne.
Včasih je kapljanje za kakšnih 15 minut ustavilo izpiranje nosu s fiziološko raztopino, vendar iščem trajno rešitev mojega problema, saj je zelo neprijeten, ker nikamor ne morem brez velike zaloge robčkov, poleg tega imam neprestano izsušeni nosnici.
Glede na to, da je pojav manj prisoten pozimi, sklepam, da gre sicer še vedno za alergijo, ni pa mi jasno, zakaj antihistaminiki sploh ne pomagajo. Vem, da simptomov alergije ne zavrejo popolnoma, ampak pri meni SPLOH ni razlike.
Hvala za vaš odgovor.