Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Neprehodna nosnica

Neprehodna nosnica

Pozdravljeni!

Stara sem 25 let in že odkar pomnim imam težave z levo nosnico. Lani sem se oglasila pri lokalnem ORL, ki je po slikanju nosa ugotovil, da je nosna kost v levi nosnici izraščena (hribček, ki zapira nosnico) in da bi naj bila edina učinkovita rešitev operacija. Ta težava me zelo moti, saj pri dihanju samo skozi nos ne dobim dovolj kisika in me začne dušiti, odprta usta v družbi in v službi pa niso ravno estetska, Zato vas sprašujem, kako poteka omenjena operacija (je res da kost nekako zgladijo, “spraskajo”) in kaj lahko pričakujem pri okrevanju in kako dolgo je le-to(moj ORL je omenjal teden bolnišnice+dodatno okrevanje doma)?
Hvala za pomoč in nasvet!

Lep dan, Klavdija

Pozdravljena ga. Klavdija

Omenjena operacija zaradi izboljšave prehodnosti nosu v praksi izvajamo z lokalno anastezijo(z inekcijo v nos).Po operaciji imamo v nosnicah vstavljene tampone dva dni,nato še priporočamo približno en teden fizičnega okrevanja doma.

Lp Dr.I.B.

Spoštovani!

Ni pravi nahod, čeprav večkrat rabim robec in se malo izloči. Zadnje čase pa se občasno z močnim pihanjem izloči “kot rafal” več strjenih izločkov, večjih, manjših, nakar mi zelo odleže. Noč pred tem je bil izdih moteč brez spanja, po tem pa je dihanje spet normalno.

Pred 4 leti je bilo na scintigrafiji skleleta ugotovljeno, da so v področju nosu vnetno degenerativne eliologije (slabo čitljivo).

Prosim za vaše mnenje in event. zdravljenje.

Lep pozdrav!

Spoštovani,

Tudi mene prihodnji mesec čaka prav takšen poseg in tako kot Klavdiji, mi je specialist napovedal 6 dni v bolnici, poseg pod splošno narkozo in še okrevanje doma.
Zanima me ali je možno, da je ta poseg tako različno tretiran – jaz imam poseg naročen v Celju.

Za odgovor že vnaprej hvala!
Lep dan, Mojca

New Report

Close