Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Nepojasnjene krvavitve

Nepojasnjene krvavitve

Hejla!

Septembra 2021 sem začela jemati kontracepcijske tabletke Belara, prve tri mesece je bilo stanje super, krvavitve blage in po večini ne boleče, potem pa se je stanje poslabšalo aj sem krvavela skupaj v mesecu tudi po 14 dni prisotni pa so bili tudi hudi trebušni krči. Meseca maja 2022 sem se odločila da kontracepcijske tabletke zamenjam in mi je ginekologinja napisala recept za qlaira. Prvih nekaj mesecev je bilo spet vse zmedeno, vendar sem vztrajala in upala da se bo telo navadilo na njih in da bo bolje. Trenutno jih jemljem deveti mesec in stanje še vedno ni vredu. Krvavitev dobim na sredini škatlice in traja od 7-10 dni potem je nekaj dni mir potem pa dobim krvavitev zopet zadnje štiri tabletke. Prva krvavitev je močna in boleča, ta na koncu škatlice pa šibka in ni prisotnih pretiranih bolečin. Moti me, ker imam mesečno kar dve krvavitvi in ker je prva še vedno močna in boleča, kar je bil sploh prvotni razlog da sem sploh začela jemati kontracepcijske tabletke. Ginekologija mi je predlagala samo zamenjavo kontracepcijskih tabletk mene pa je strah spet poskusiti neke nove, saj mislim da sem si telo že dovolj zmedla. Ne vem ali naj poskušam še kakšen mesec vztrajati na njih, ali naj jih preneham jemati, saj ni stanje z menstruacijo na njih nič boljše kot pred njimi. Vesela bom kakšnega nasveta.

Ne spoznam se ravno na te stvari, vsekakor pa menim da menjava predvsem snovi, ki spremenijo nas normalen in reden sistem telesa, temu skodijo. Stvar, ki jo lahko usak izmed nas naredi in je danes pristopna usem je, da se o teh stvareh tudi strokovno pozanima. Eden izmed nacinov je tudi, da se pozanimas pri drugi ginekologinji ali drugim strokovnim osebam.

Ne glede na to, samo brez panike in mirno, ce tudi je to zadnja stvar na katero mislis

New Report

Close