Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Nepojasnjena urtikarija

Nepojasnjena urtikarija

Pozdravljeni!
Prvič sem zalezla na ta forum, četudi imam preobleme, ki mi jih lahko pomagate razvozlati…
3.5 letni sin ima od cepljenja pri 1 letu občasne in nerazložljive urtike – največkrat po obrazu, trajajo kake pol ure in nato se prelevijo v nekakšen ekcem, ki v parih dneh izgine. Ob tem ne čuti srbenja niti nič posebnega.
Bil je že na testiranju; prvič niso odkrili znakov alergijske bolezni, drugič pa ob vseh negativnih testih močno povečane IgE (400).
Rekli so, da je potrebno kar počakati, da se bo stvar razvila, a glede na to, da je sin tudi astmatik me skrbi…
Prosim za vsakršna mnenja in izkušnje!
Hvala

Veliko asmatikov je tudi alergikov, vendar zdravniki ne testirajo dokler ni stanje že pomalem katastrofalno, zato priporočam testiranje z bicom.

Jaz ti svetujem, da sama poskušaš izločati hrano, ki je bolj alergena (mleko, jajca, oreške, konzervanse, paradižnik,…). Postopno prekini z enim živilom na teden (če ni spremembe, ga lahko vrneš na jedilnik). Pri jajcih in mleku pazi na vsebnost enega in drugega v raznih namazih, kruhu, čokoladah in kakavu (lecitin ali E322 – če izrecno ne piše, da je sojin, je jajčni).
Kot sama verjetno sumiš, je alergija na hrano vedno pogostejši sopojav cepljenja pri enem letu (MMR).

Če boste raziskovali, boste tudi sami pri naslednjem pregledu lahko povedali na kaj sumite in bo diagnostika hitrejša in lažja. Testi so namreč dragi (sploh krvni) in naenkrat jih naredijo le omejeno število. Zato so verjetno tudi povedali, da je treba počakati, da se bo stvar razvila. Sliši se pa grozno – vem iz lastnih izkušenj.
Veliko je pač na vas samih.

Aja, če imaš otroka v vrtcu, se pa z vzgojiteljicami dogovori, da ti vodijo dnevnik prehrane (vključno s sladkarijami za rojstne dneve) približno dva meseca. Tudi sama ga vodi; in ob pojavu urtikarije samo sledi in izločuj počasi nealergene.

Mislim, da bi v roku dveh mesecev že lahko kaj bolj konkretno sumila!

Veliko uspeha in čim manj stresa!

New Report

Close