neplodnost
Zivjo, punce,
tudi jaz sem bila pred enim letom na tem, da poskusim z IVF oziroma ICSI, ker naj bi bil partner preslabo ploden. Pri dr. Resu je bilo ze vse dogovorjeno za postopek, zraven pa sem zacela malo brskati naokrog in sem prisla do Mojce Pirnat, ki vodi Drustvo za vecjo rodnost in plodnost v Ljubljani. Poklicala sem jo in dobila nekaj odgovorv na vprasanja, ki sem jih bila seveda polna. Prek nje sem se povezala tudi z refleksoterapevtko Karmen Stropnik iz Radomelj, ki se je specializirala na pomoc pri neplodnosti. Tudi sama namrec zelo dolgo ni mogla zanositi in je prava veteranka – IVF je poskusila skoraj 20x, ampak je vztrajala in ima danes zdravega sinka. Ona prek – poenostavljeno povedano – masaze stopal v dolocenih tockah skusa spodbuditi maternico, da je bolje prekrvavljena in da lazje sprejme oplojeno jajcece – to naj bi bilo v pomoc pri IVF. Meni je ogromno pomagala tudi z nasveti iz izkusenj, je prava enciklopedija, predvsem pa z zagotavljanjem, da bom otroka zagotovo imela! No, jaz sem bila pri njej le stirikrat, potem pa se je zgodil cudez – tisti mesec, ko bo morala na IVF, sem zanosila po naravni poti. Dr. Res je rekel, da je to cudez. No, moj mali cudez in jaz sva zdaj pretekla polovico devetmesecnega maratona in z nama je vse v redu. Dokaz, da ne splaca obupati! Vse dobro, Ursa
Draga Katja,
pravzaprav se sama ne vem, kako da nama je uspelo, ocitno pa so bile tudi pri meni psihicne blokade, ki pogosto preprecijo taksne cudeze. Se nama je pa obema zdelo neverjetno, kako je pri takih mozevih izvidih lahko potem uspelo kar po naravni poti (moz je celo podvomil v resnicnost izvidov, toda – skoraj dve leti rezultata ni bilo). A jaz sama sem vedno nekje v sebi verjela, da bo slo… In ocitno se je v nekem trenutku vse poklopilo in se je nasla neka dovolj hitra semencica… Zato ne obupajta, ce si otrocicka zares zelita, ga bosta ZAGOTOVO dobila.
Vse dobro, Ursa
Živjo Ursa!
Hvala za tako spodbudo in informacije. Prosila bi te samo še to, če mi lahko napišeš kako pridem v kontatk s Karmen Stropnik.
Upam, da bo to tudi nama pomagalo. Z možem se truidva že 2,5 let, zdravnik pravi, da je vse v mejah noramale, jaz sem imela le endometriozo 1. stopnje, kar pa ni nič posebnega. Sedaj čakam na IUI postopek.
Rada bi pa poskusila še kaj drugega.
Hvala in lep dan.