Neodločen in mevžast fant ali prezahtevna punca?
V bistvu je probem samo in izključno v tebi. Si že kdaj pomislila, da bi bila bolj ženstvena do njega? A si misliš, da njemu tako zelo ustreza tvoja vloga mame? Verjemi, da ni to najboljše za nobenega moškega.
Koliko je možat ali ne… ženske imamo vedno zelo popačena pojmovanja moškosti.
Raje se vase zazri, sploh če tako goreče potrebuješ varnost. Kar si napisala, ni sploh omembe vredno in iščeš iglo v kopici sena.
Punca, popolnoma sem se našla v tvojem opisu. Sama sem se prav tako znašla v vlogi druge mame, saj se prav tako sam ničesar ne spomni. Sem enakih let kakor ti, s fantom sva sicer nekoliko manj časa skupaj, pa vendar si sama močno želim, da bi si ustvarila neko skupno življenje, da bi začel drugače razmišljati, da bi postal malo manj odvisen od svojih staršev. Pa ni, ni tega. Imam ga tudi neizmerno rada, tudi jaz si želim da bi nama prav tako uspelo, vendar mislim, da moram tako jaz, kot tudi ti gledati prvo nase, potem na vse ostale. Sama sem v precejšnjem razcepu ali ostati ali ne ostati, ker vem oziroma skoraj sem popolnoma prepričana, da takšnega človeka ne bom obrnila, vsiliti drugačno razmišljanje in pogled na svet, pa mu tudi ne morem.
Tako da, punca draga, želim da prvo gledaš nase, da boš ti srečna, da boš ti vesela in da se prvo sebi posvetiš in potem vsem ostalim – ni edini na svetu. Odloči se tako da bo zate prav, odloči se ali želiš v življenju igrati mamo možu in otrokom ali samo otrokom.
Lp
Lepo pozdravljena,
težko je spremeniti pridobljene vzorce. Vendar je na začetku zveze vedno možnost za nov način, kasneje se par navadi in še bolj utrdi svoje navade. Morda bi bilo dobro, da mu te stvari, ki vas motijo razložite in mu podate konkretne primere, kjer ste se počutila kot mama, ali pa ne dovolj varno.
Naučite ga drugega sistema kot ga je imela mama. Povejte mu kaj naj naredi, kaj bi si želela, da bi bila njegova vloga.
Lep pozdrav in vse dobro;