Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Neocate-povračilo

Neocate-povračilo

Javljam, da smo dobili odločbo- povrnili nam bodo 80% od teh plačanih 50%.
V njihove člene sem se že zakopala, nikjer ni omenjeno, koliko % ti izjemoma povrnejo.

Če katero zanima…., mi smo neocate kupovali v tujini, ker ga na recept nikakor nismo dobili. Je cenejši in če potrebujete kakšno informacijo glede tega, pošljite ZS. Poleg tega ga je nam še ostalo 8 škatel in ga prodajamo za 33 € na škatlo.

Punce, a vas lahko samo vprašam o čem govorite, ko omenjate, da so vam povrnili 80 procentov od teh 50 procentov doplačila za mleko. Jaz sem namreč spraševala ravno par dni nazaj na zzzs, pa so mi samo pokazali podčrtano na papirju, da ne vračajo v NOBENEM primeru, da bi mi rade volje povdali, če bi kakorkoli šlo, ampak, da v nobenem primeru se ne da. Imam pa tudi sama malega alergičnega na skoraj vso hrano in bi tudi jaz zaprosila za povračilo, ampak kam se obrniti?
Hvala, lep pozdrav!

ZZZS nateguje, da glava boli. Vsak birokrat po svoje dela.

Od oktobra lani se da uveljavljat povračilo. Rabiš izvide, pisne (pa ne s kake bioresonance!), po možnost s PK ali vsaj alergološke, da otrok ne prenaša ne aptamila ADC in ne allernove in da je alergičen na več osnovnih živil. Brez tega ni nič. Potem rabiš še odločbo strokovnega sveta ali kolegija PK, da otroku sploh pripada dodatek neocate. Potem greš s tem potrdilo k peditru, ta ti napiše recept, z receptom in potrdilom greš na ZZZS in zahtevaš, da ti recept potrdijo in ti hkrati dajo obrazce za povračilo stroškov. Obrazce izpolniš in priložiš originalni račun iz lekarne. Obrazce za povračilo + orig. račun+dokumentacijo, ki potrjuje, da je otrok hud alergik, ki ne prenaša drugih nadomestkov in mu je odobren neocate s strani PK pošlje območni ZZZS na centralo, da odločijo, traja enih 14 dni. Po tem dobiš na dom obvestilo, da so povračilo odobrili ali pa zavrnili. Komplicirano u tri P.M., amaka za tako vsoto se pa že splača it papirologijo. Zgolj na osnovi potrdila s PK pa res dobiš samo 50% in je znesek ubijalski. Po mnenju Kuharjeve bi morali povrniti sicer 100%, ampak… Če se gospej za pultom ne bo dalo, jo kar lepo usmeri na sedež ZZZS v LJ in naj se gospa pozanima – to je njeno delo in to bi morala vedeti!

Še vedno pa znese okoli 24€ za škatlo in ne 33, da se ne bo kdo z odločbo nategnil na gornji ponudbi.

ZZZ, najlepša hvala za izčrpen odgovor.
Pri nas je zadeva takšna, da najprej je imel Neocate (ena alergologinja odsvetovala Pregomin, kjub temu, da na sojo ni imel alergije, ampak, da bi jo lahko razvil, ker je bil sicer alergičen na vse živo).
Potem pa je šla v porodniško in drugi so nam seveda hitro napisali Pregomin. K sreči ga je dobro prenašal, a sedaj so ga nehali delati. Dobila sva recept za Allernovo, poskusila sva tudi novi Aptamil allergy care in oboje je bilo katastrofa. Krči, neznosen jok, driska, bruhanje. Ne vem zakaj je sploh odbil Allernovo, ker je na kazein alergičen in prej ni veljala, zdaj naenkrat, ko ni Pegomina pa naj bi morala…Mi je žal, da sem sploh poskusila, tako je bil bogi…
KO sem to javila, sem dobila odgovor, da saj bo pa kmalu star tri leta in da naj pač pije navadno sojino mleko. O tej soji pa zadnje čase toliko slabega, da ne vem kaj bi. PA tudi mu ne paše preveč navadno sojino, se mu koža poslabša in prebava, kjub temu, da nima alergije.
Ne vem ali bi se še borila za Neocat (rekli so, da bi moral priti na provokacijo Aptamila, hudiča, si ne predstvaljam, da bi ga še enkrat tako mučili s tem mlekom, če sem mislila, da mi bo doma “umrl”). Drugače je alergičen na mleko, jajca, krompir, oreščke, banane, kazein….poleg tega pa je kot piščanček, teža dol namesto gor (sploh odkar nima mleka v prahu), izbirčen…
ZAnima me vaše mnenje, ali bi zdaj pri skoraj treh letih res lahko opustili adaptirano mleko, kjub njegovi ubogi prehrani? Bi rada slišala še laično mnenje, ker se mi zdi, da je strokovno preveč pod vplivom zavarovalnic…
Se mi zdi, da ko je pil Neocate, da je na vsakem pregledu ena od alergij izginila in Ige-ji malce upadli (prej je bila še pšenica, rž, ječmen…), odkar ga nimava pa samo nove pridelujeva in celokupni Ige-ji še 8krat večji (3500). Lahko, da je naključje, ampak vseeno me črviči, če pa je le to kaj povazano.
PA opravičujem se, da sem zašla iz teme:).

Zelo na kratko: brez papirja in ustreznih testov, ki bodo ali že potrjujejo, da je otrok hud alergik, ne boš prišla nikamor. DOkler ti potrdila za neocate ne izda PK, nimaš nobene možnosti, da ti karkoli povrnejo. Jaz osebno svojemu otroku soje ne bi dala, ima pa teste za sojo pozitivne. Prva tako en prenaša ne allernove ne ADC-ja, smo sporbali doma. Provokacije ne pustim so me tudi že silili z njo, a pri IG E na kazein krepko čez 100 mi na misel na pade, poskušati. Tudi naš je star 2,5 let in ne vem, kaj bo, če nalsendjič potrdila ne bom dobila. Vsekakor pa ga na sojo ne bom vrgla, nikakor. ENi starši os našli neko riževo formulo za dojenčke v ita lekarnah, mislim, da je risolac, kaj bom počela sama, če in ko bom na tem, se mi po pravici povedano, niti sanja ne. Je pa enostavno kriminal, da se to našim otrokom dogaja! Da mora otrok anjprej skoraj h kraju prit, da se ga potem usmilijo z nekim praškom. Katastrofa!

Jaz sem tudi ena izmed tistih mamic, ki sem se znajdla tako, da hodim v Italijo po plasmon risolac.Moj bo čez en mesec star 3, ima alergijo na mleko, pšenico, rž, jajce, oreščke,stročnice, banano,krompir……in še kar nekaj vrst sadja in zelenjave!OB TAKO REVNI PREHRANI mu jaz tisto riževo vodo ne bom dajala, za sojin napitek pa sploh ni govora.Tudi mi smo poskusili s temi napitki in se nam je stanje zelo poslabšalo.SEM BREZ BESED KAR SE PA TIČE DRŽAVE!!!! In tisto mnenje, ki so vam ga podali, samo strokovno ni, ampak šparanje in prirejanje dejstev samo zato, da imajo čim manj stroškov z vami!!!

Kje se ga pa lahko dobi za 24€?
Hvala&LP!

Dobro preberri: tisti ki ima odločbo, (torej mnenje komisije PK plus ustrezen recept!) plača pol cene, kar trenutno znese natanko 23,7 €. Kdor odločbe in recepta nima, plača polno ceno, ki pa je od lekarne do lekarne različna od 47 € do 55 €, le na recept je cena povsod enotna.

New Report

Close