Pozdravljeni.
Obračam se na Vas z težavo, ker mi nemogoče izpadajo lasje in to ni samo v določenem letnem obdobju ampak skozi celo leto.Imam jih namreč pobarvanne z sestavino čebeljega voska, drugače pa tudi jemljem zdravilo Depakine.Ne vem več z čim si naj pomagam saj me je groza koliko jih vsaki dan odpade, zato bi Vas vljudno prosila za odgovor
Že v naprej se Vam iskreno zahvaljujem
Spoštovani!
O izpadanju las ter zapletenih mehaniozmih in vzrokih, ki do tega privedejo sem že večkrat pisal. Na kratko, vzrokov je lahko mnogo in je za natančnejšo diagnozo pač nujen pregled.
Glede na vaš opis težav, lahko predvidevam, da gre najverjetneje za obliko tako imenovanega “telogenega efluviuma”., ki je lahko posledica številnih (na desetine možnih) vzrokov.
Eden izmed njih so tudi nekatera zdravila in Depakine je eno izmed takšnih zdravil. To sicer še ne pomeni, da je Depakine dejanski in edini vzrok vašemu izpadanju, vendar pa obstaja verjetnost. Zato vam za začetek svetujem, da se najprej obrnete na vašega zdravnika, ki vam je zdravilo predpisal (predpostavljam, da je nevrolog) in se pogovorite, da vam zdravilo zamenja za podobno a iz druge skupine (opozarjam vas, da z zdravilom NE prenehate sami od sebe, torej brez predhodnjega posveta z zdravnikom).
Popravljanje stanja z izpadanjem las lahko pričakujete šele več mesecev po zamenjavi zdravila ( 6 ali celo več). V kolikor pa se stanje ne bo izboljšalo, pa bo le potreben pregled.
LP
Borut Žgavec