Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Nenavaden občutek v prsih

Nenavaden občutek v prsih

Pred dnevi sem na sredini prsnega koša občutil nenavaden “utrip”, ki v določeni meri spominja na kolcanje, le s to izjemo, da ga pač čutim v sredini prsnega koša. To “kolcanje”, ki ne boli, občutek je le nenavaden, se pojavlja v intervalih, na nekaj minut, včasih na manj, včasih na več, ampak nikoli toliko, da bi recimo v eni minuti zacutil tudi do 10 teh utripov. Zjutraj, ko se zbudim, tega praktično ne čutim oziroma zelo blago in na dolge intervale. Stanje se ne slabša… Ob dihanju me nič ne boli, tudi drugih težav nimam, nobenih bolečin, potenja, slabega počutja, če odmislim negativen vpliv na psihično počutje, kar je pač posledica “sekiranja”…

Zanima me, kaj bi to lahko bilo? Bi lahko bila posledica kakšnega prehlada/vnetja oziroma poškodbe ob telesni dejavnosti, natančneje nogomet, mogoce vaje za mišice? Kadar vadim in imam zvišan srčni utrip, se to “kolcanje” ne pojavlja nič hitreje in močneje, pač pa enako, kot v “normalnem” stanju.

Je lahko kaj resnejšega?

Že vnaprej hvala za Vaš odgovor!

Še tole:

Je možno, da gre v mojem primeru za ekstrasistole?

Še enkrat hvala…

Vaša domneva, da gre za ekstrasistole, ni zgrešena, morda celo edina pravilna. V poštev pridejo še krči prepone, ki jih je včasih težko obvladati.

Če ne bo motnja prenehala sama od sebe, bi priporočil poskus zdravljenja z blagimi pomirjevali in z rednim izvajanjem aerobnih vaj ali rekreativnih športnih aktivnosti (sprehodi v naravi, jogging, tek na smučeh, plavanje, itd.).

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close