Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija nenajdem

nenajdem

pozdravljeni!
ne vem kako ampak na iskalniku ne najdem seznama dovoljenih živil in hrane pri alergiji na kml. Vem da je ker sem ga enkrat že prebirala . Je pa nekje tudi kakšne kupljene kašice in drugo prehrano lahko uporabljamo pri tej alergiji. prosim če mi lahko pomagate ! Kje lahko to najdem!

[email protected]

prepovedana hrana: vse kar je derivat KM (siri, jogurti, skute, smetane, pinjenec, kefir,…) in kravje mleko. vsi izdelki, ki vsebujejo sestavine mleka (mlečni proteini/beljakovine, laktoza/mlečni sladkor, pinjenec, mleko (posneto, polnomastno,…), jogurt, sir, mlečna kislina, mlečne maščobe).

mislim da sem ti v glavnem napisala vse. glede izdelkov je težko, včasih se sestava izdelkov spremeni, v smislu izboljšanja izdelka, zato je najobolje, da kadar kupuješ za alergika si vzameš čas in prebereš vsako deklaracijo posebej.

paziti moraš tudi kadar na deklaraciji piše proizvedeno v proizvdonji kjer proizvajajo izdelke, ki vsebujejo mleko, ali pa lahko vsebuje mleko, lahko vsebuje laktozo, ipd. v tem prim. ne morejo določiti vsebnosti mleka in mlečnih derivatov, niti ni nujno da ga izdelek sploh kaj vsebuje, vseeno pa ne morejo zagotoviti da ga ne vsebuje.

http://med.over.net/forum5/read.php?46,1571989,1571989#msg-1571989

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close