Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nenadno hitro zmajevanje z glavo v levo in desno

Nenadno hitro zmajevanje z glavo v levo in desno

Pozdravljeni, enkrat ste me že pomirili s svojim odgovorom, sedaj pa me zanima nekaj v zvezi z zmajevanjem.

Doma imam 23 tednov starega otroka, fantka z obilnim polivanjem, vendar dobrovoljčka, ki se obrača na trebušček, rad pase kravice in pivotira, skratka bp in lepo napreduje za svojo starost. V torek je bil drugič cepljen. (Osnovno, pneumo, roya). Prvo cepljenje je bilo super, brez kakršnekolo reakcije. Sedaj pri drugem je po 10h dobil rahlo vročino 38C rektalno, ta je vztrajala vso noč in do drugega večer+ topla lička. Sicer dobro razpoložen. Na obeh nogicah zatrdlinica kljub obkladkom. No, vsemu temu zame normalnemu, se je naslednjo večer še pridružilo boleče izraščanje zobkov-jok, izrazito drgnjenje, tiščanje vsega v usta, obilno slinjenje. Dala sem mu 2,5 ml Calpola, po katerem se je kmalu umiril in zaspal, spal kot ponavadi-z vmesnim prebujanjem za hranjenje. Dan preživel bp. Nato zvečer z zobmi (zg.enice) ista zgodba. Ko se je umiril in zaspal je bilo vse ok. Po prvem nočnem hranjenju pa se je zbudil že čez pol ure. Sva se malo nosila, pila… zaspal za pol ure nato spet jok. Seeaj sva odšla v drugo sobo, spet malce jedla. Ko je zaspal pa je kmalu pričel sunkovito migati z glavo iz leve v desno in obratno, večkray zapored. Nato manjši premor in spet ponovitev. Večkrat tako. Me je kar zbegalo. Vročine nima, trzljaji ali tresljaji niso bili prisotni nikjer po telesu. Zgledalo pa je tako kot da ga nekaj moti, ampak res naglo premikanje. Tega nisem opazila še nikoli.
Me mora skrbeti? Nisem ena tistih, ki vse povezuje s cepljenjem, tudi za cepljenje sem-absolutno. Ampak sedaj sem pa prestrašena. Gh še ne uvajamo, da bi bilo kaj v zvezi s tem. Je možno, da to delajo “zobki”?
Najlepše hvala!

Manjši nemir, razdražljivost, blago povišana temepratura, so najpogostejši dogodki po cepljenju, lahko pa so povezani tudi s samim izraščanjem zob.
Če se zmajevanje ponavlja, pojdite na pregled.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close