Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nenadni gibki v spanju

Nenadni gibki v spanju

Spoštovana dr.Tanč.

 

Doma imam dojenčico staro 5.mesecev in smo danes prvič opazili da, ko je zaspala v naročju je nenadoma začela z rokicam in glavo trest. Kakor da bi jo nekdo prijel in tresel. Po parih sekundah je to prenehalo. Najprej je hitro dihala potem je bilo v redu. Seveda smo zagnalo vik in krik. Drugih siptomov-jeziček vzunaj, pena na ustih,itd. ni bilo.

 

Zanima me ali je to res, da se pri dojenčkih to dogaja in čez čas izveni, ker naj bi se še nevrološki sistem vzpostavljal al je morda vzrok začetek nevroloških težav. V družini nima noben nevroloških težav.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Tako odrasli kot otroci imamo pri uspavanju, ko tonemo v spanec, zgibke. Epileptični napad pri dojenčkih ne poteka klasično kot pri odraslem, s tonično kloničnimi krči, izplazenjem jezika, peno na ustih, lahko gre tudi samo za zgibke. Posvetujte se z otrokovo pediatrinjo, sploh v primeru stopnjevanja ali pojavljanja zgibkov izven uspavanja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close