Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija nenadna alergija

nenadna alergija

Stara sem 39 let in sem včeraj dopoldne prvič v svojem življenju doživela alergijsko reakcijo po celem telesu. Zjutraj pred sedmo uro sem zajtrkovala belo kavo, koruzne kruhke (stiropor) z maslom in medom. Ob osmih sem spila še skodelico zelenega čaja. Ob devetih me je začelo srbeti spolovilo in sem se namazala z Multi gyn gelom, ki pa ni imel učinka kot običajno. Srbenje se je potem zelo hitro preneslo pod pazduhe in notranjo stran komolcev, potem pa že na hrbet in celotno lasisče. Ko sem se pogledala v ogledalo je bil moj obraz živo rdeč in močno spremenjen. Začutila sem, da mi kožo vleče. Ker se je stanje naglo slabšalo sem poklicala moža, ki mi je odmeril eno žlico Claritina (sirup). Potem sem klicala svojo zdravnico, ki pa je delala šele popoldan, ker sem imela občutek, da težje diham (še danes ne vem ali me je samo zajela panika) me je mož želel odpeljati na urgenco. Potem pa sem začutila, da mi obraz ne zateguje več. Odločila sem se, da počakam in res se je stanje do treh popoldne povsem normariziralo. Me je pa cel dan zelo mrazilo, vročino sem imela 37.1. in sem skoraj celotno popoldne prespala.
Obraz, hrbet, dlani in trebuh so bili rdeči in polni izpuščajev (belih, kot če te opečejo koprive). Zelo izraziti in veliki so bili izpuščaji tudi na notranji strani rok, okrog komolcev in kolen.

Vem, da se alergija lahko pojavi kadarkoli v življenju. Zelo si želim izvedeti, kaj je povzročilo to reakcijo. Danes sem zajtrkovala čisto druge stvari kot včeraj in sem dobro.
Zanima me kdaj po zaužitju hrane se pojavi reakcija. In kdaj naj zdaj poiskusim med, mleko in navsezadnje tudi kremo Multygyn gel. Za vsak nasvet najlepša hvala.

Kaj pa je tvoj mož da ti je odmeril sirup, ker ena žlica Claritine sirupa ti zagotovo ni pomagala, razen če imaš manj kot 30kg kar pa dvomim in sploh ne vem če se je reakcija prvič pojavila kako to da imaš sirup doma, ali pa sem kaj zgrešila. itak pa je vseeno.

vzrok tvoje reakcije pa žal ne more povedta nihče razen morda testi. vsi ostalo pa je lahko ugibanje. od tvojega zajterka je najbolj alergen med, ampak tudi od mleka, masla in proje je to mogoče.

Pozdravljena,

mislim, da si imela koprivnico (urtikarijo). Najbolje je, da čim prej opraviš testiranja za alergijo, do takrat pa se izogibaj hrani, ki so jo uživala tisto jutro. Lahko pa boš čakala celo nekaj mesecev, v tem primeru je najbolje, da se naročiš samoplačniško.

lp

kaj je tvoj mož ki ti je ODMERIL sirup ne vem, ma še manj mi je jasno kako to da si ga imela doma, če praviš da se ti je to zgodilo prvič v življenju. pa ena žlica iz škatle sirupa ti zagotovo ni kaj prida pomagala, ne pri reakciji o kateri govoriš/pišeš, razen če imaš pri 39 letih mnaj kot 30 kg, kar pa dvomim.
da pa si imela alegrijo pa njbrž bo ja ma se gre v takem prim pokazat, če je kot pišeš to bilo prvič.

Pozdravljeni!

Še nikoli prej nisem imela nobenih težav z alergijami. Nekaj dni nazaj pa me je začela srbeti koža, v glanem okrog pasu in na trebuhu. Snoči pa se je srbečica razširila še na hrbet in nogo. Odločila sem se, da počakam, če bo morda samo minilo, ker se le tolažim, da ni nič hudega pa tudi zdravnika nimam trenutno dostopnega tako, da niti ne bi mogla iti na pregled. Občutljive dele sem le namazala s kremo “Linola fett n”, ki sem jo dobila v lekarni, za občutljivo vzdraženo in suho kožo. Začasno blaži srbečico, vendar je ta še prisotna.
Danes me še bolj moti, ker se mi zdi, da je vse napredovalo. Ne le, da me zares moteče, močno srbi, tudi vidni izpuščaji so se pojavili- kot oblački pordele kože z rdečimi pikicami, predvsem na trebuhu in bokih.
Zares ne vem kaj bi lahko bil vzrok, ker drugače imam zdravo kožo, nikoli nisem imela nobenih problemov, še z mozolji ne. V vsakodnevnem življenju pa tudi ni velikih sprememb, v prehrani ipd.. Res je, da sem se preselila pa bi lahko, razmišljam, morda bilo kaj takega v stanovanju.

Zanima me kakršnokoli razmišljanje, nasvet, namig, karkoli, kar bi mi morda lahko pomagalo.

Hvala.

J.

New Report

Close