Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Nenaden dražeč suh kašelj

Nenaden dražeč suh kašelj

Pozdravljeni!

Pred približno 6 leti se mi je prvič zgodilo, da sem dobila napad nenadnega suhega dražečega kašlja. Začelo se je z običajnim praskanjem v grlu. Občutek sem imela kakor, da moram nekaj izkšaljati, pa nič neče ven. Potem se je to stopnjevalo vedno bolj. Imela sem občutek, da se mi grlo oža, sline nisme mogla več pogotniti, grlo je izredno suho takrat. Skušala sem piti vodo, kar je malo pomagalo, vendar ne veliko. Potem je vse skupaj prešlo v dušenje. Občutek sem imela kakor, da bom bruhala – ampak vse je šlo iz grla, ne iz želodca.
To se mi sedaj ponavlja nekajkrat na leto, v različnih situacijah in v različnih obdobjih (lahko novembra, decembra, junija, maja, julija, meseci sploh niso važni). In tudi v različnih prostorih – na pošti, doma, v službi, na zraku, kjerkoli. Postane me grozno strah vmes, ko pride do opisanega občutka. Sicer mi včasih uspe ublažiti pojav tega procesa s pitjem vode, vendar ne zmeraj.
Bila sem že na več različnih alergijskih testih – bolj osnovnih in tudi bolj poglobljenih. Takrat so ugotovili, da imam kronično vnetje nosne sluznice, imam res izrazito suho nosnico. Odstranila sem vse odeje iz stanovanja in si kupila blazine, ki so antialergijske. Nosnico si redno spiram dnevno s fiziološko raztopino, občasno, bolj redko uporabljam tudi kremo nosita.
Na zadnjem pregledu zdravniki niso ugotovili posebnosti, so pa ocenili, da imam alergijsko simptomatiko. Občasno imam v določenih mesecih težave in me srbi koža, malo tudi oči, vendar je to znosno in tudi mine še isti dan.
Ali bi lahko opisano draženje bila posledica alergij? Trenutno imam predpisane Aerius tablete, ki jih jemljem po potrebi (zdravnik je napisal ob napadu). In pa ravno tako še pršilo Nasonex, ki ga ne uporabljam.
Občutek, da se bom zadušila je grozen, še najhujše je, ker me ob vsakem praskanju postane res strah. Sicer se vzpodbujam, da bo minilo, vendar je grozno. Kaj mi predlagate?

Hvala za odgovor,

lp

New Report

Close