nekakšna kepa v grlu/zadaj v nosu?
Pozdravljeni!
Hči ima skoraj 3 leta. Pred dobrimi 14 dnevi se je začel prehlad, NE more dihati skozi NOS, posebno je to moteče ponoči (nič kašlja, temperature, ne bolečine v ušesu, je živahna, ješča). Samo prve 2, 3 dni sem ji čistila nos (fiziološka,babyvac) in ven sem nekaj malega (prozornega) spravila. Od takrat pa, že 14 dni ji ne spravim nič iz nosu. Najprej sem ji 3 dni špricala z Operilom P, a ni bilo nič drugače., pa špricala s fiziološko(navadno, koncentrirano) ,večkrat na dan, pa 2x na dan inhalacije s fiziološko… Zdi se mi, da ni nič pomagalo oz. nič ne pomaga, zato sem sedaj(2, 3 dni) že kar malo obupala nad metodami in nisem tako striktna. Vedno imam občutek, da ima sluz zabasano nekje zadaj v nosu ali v grlu. Ker tudi govori z nekakšnim cmokom, kot bi govorila skozi nos…in seveda diha skozi usta. aja, vlaga v njeni sobi je 60%, temp. 18-20C. Bojim se, da bi se razvilo kakšno vnetje sinusov. Kako ji lahko še pomagam? Bi se morali it pokazat k zdravnici?
Hvala za nasvet.
Ali ste obiskali otrokovega zdravnika? Včasih je težava v žrelu, mandljih, ne v nosu.
Ja, v petek smo bili. Dobila je Mommox za 14 dni (do ponovnega pregleda), povečana žrelnica. Upam, da gre nazaj. Ker pred tem nikoli ni imela težav s tem, vedno dihala skozi nos. Ušesa 1x vneta do sedaj, 1x angina…Se lahko to kar naenkrat pojavi? Ji lahko še kako drugače pomagam? Manj mlečnih izdelkov- manj sluzi…čaji?
Včasih se to pojavi med ali po preboleli prehladni bolezni. Pogosto je povezano z alergijskim vnetje nosne sluznice.