Najdi forum

Lep pozdrav,

Zaradi lažje oblike depresije sem se naročila pri psihiatru in čakam na vrsto že dva meseca. Ali se vam ne zdi to predolga čakalna doba? Tudi sicer se mi zdi, da so obiski oz. pogovori pri psihiatru prekratki (20 minut do pol ure) in se v tem času ne moreš povsem “odpreti”. Po mojem mnenju se psihične težave težko definirajo (ali gre za depresijo, samo strah, živčnost ipd.), ker se pač tega ne da izmeriti (kakor npr. pritisk ali temperaturo, krvni sladkor…). Mogoče se motim. Se depresija, ki ni zdravljena z zdravili pogosteje ponavlja? Nekateri pravijo, da je živce treba krotiti, je to res? Si lahko sami pomagamo pri krepitvi živcev in kako?

Lepo prosim za odgovore.
Želim vam srečno in zdravo novo leto!

Sanja

Spoštovana Sanja,
v času, ko so se ljudje psihiatrov še bali in zato izogibali, so zdravljenje tudi z zdravili vodili splošni izbrani zdravniki, ki pa pri frekvenci osemdeset pacientov v odinacijskem času tudi niso zmogli posvetiti več kot le nekaj minut pogovora, potem ko so napisali recept.Zdaj je situacija drugačna:interes za psihiatrično konzultacijo se je skoraj podeseteril, zato so se pojavile čakalne dobe, praviloma pa je prvi obisk,ki je triažne narave možen takoj.Individualne psihoterapevtske tehnike se umikajio skupinskim, v takem primeru se srečate s svojim psihiatrom redno ednkrat tedensko in to za celo uro, seveda so potrebne tudi ocene doseženega napredka ” na štiri oči”.Depresivna stanja imajo pogosto valujoč potek, pri čemer zdravila le zmanjšajo amplitudo težav,ne vpivajo pa bistveno na frekvenco.S sistemom pozitivnega mišljenja, telesno aktivnostjo in vzdrževanjem dobrih medsebojnih odnosov, lahko prebrodite blažje depresivne težave, o prehrani, ki pri tem pomaga sem pisal nedavno.Preživite lepo Novoletno noč in ne branite se potice( v njej sta namreč dve pomembni antideprestivni sestavini(orehi in rozine)!

New Report

Close