Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija nekaj vprašanj

nekaj vprašanj

Spoštovani,
hči je stara skoraj 5,5 mesecev. Rojena je bila tri tedne prekmalu, 2800 g in 50 cm. Sedaj ima 8 kg (nekaj manj). Uvajam ji kosilo, korenje, bučka, cvetača, koleraba, krompir, riž in piščanec. Poje okoli 100 g, ni še za cel obrok. Po kaki urici ponudim dojenje in se vedno še podoji. Ker je imela kri na drekcu je pediatrinja svetovala meni dieto brez KML in jajc, česar se strogo držim. Kri je bila ob uvedbi diete prisotna le še enkrat, dieto imam od 1.6.2020.
Ali je deklica predebela? Se pa le doji in je zgoraj omenjena živila v obliki kašice. Pije prekuhano vodo po obroku GH, zelo malo.
Kdaj lahko poskusim kak jogurt za preizkus? To najbolj pogrešam.
Kmalu ji naj bi dala mlečno žitno kašico, pa ne vem, kako naj to izpeljem zaradi vsebovanega mleka. Kaj mi svetujete za dekličino večerjo? Naj kupim Alernovo ali poskusim kar s kašico? svojega mleka imam načrpanega bore malo.
Kako naj deklici pomagam kakati, ker se zelo muči? Kaka na tri dni, drekec je kot paštetka, torej ni trd. Zdi se mi, da se boji potisniti. Zaradi tega pijem Donat jaz, da bi preko dojenja kaj dobila tudi ona.

Hvala za odgovore, veliko zdravja želim.

Telesna teža je na zgornjih krivuljah, če je tudi telesna dolžina na zgornjih krivuljah, je to povsem primerno.
Mlečne izdelke pri popolnoma zdravih otrocih (torej tistih, ki niso imeli nobenih težav, npr. krvavih nitk, ki jih pogosto povezujemo z neprenašanjem kravjega mleka), svetujemo počasi uvajati okoli 9. meseca. Mlečne kašice prirpavljamo z adaptiranim mlekom. Kravje mleko za pitje okoli 12. meseca, vse velja za otroke, ki niso imeli težav. Takim lahko okoli 10.meseca pripravljamo mlačne kašice z navadnim mlekom.
Otroci, ki so imeli težave, naj uživajo adaptirano mleko. Če je bil sum na alergij9o na kravje mleko utemeljen, užia adaptirano mleko, namenjeno otrokom z alergijo na KML.
Tudi otroci lahko uživajo Donat, 1 dL na 10 kg telesne teže, mlačen in postan zjutraj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close