Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nekaj o Klomifenu!!!

Nekaj o Klomifenu!!!

Drage moje vse ženske
Nekaj sem se spomnila zame glede Klomifenčka, pa bi vam rada povedala kako sem se jaz počutila pri zaužitju Klomifenčkov. Jaz imam zeloooooooooo slabe iskušnje pri Klomifenu po zaslugi gin. Takrat sem bila na Štajerskem in sem imela gin, ki je bil že v penzionu ampak sem ga imela že prej, ko sem bila noseča z moji hčeri in takrat še ni bil v penzionu. Veliko slabih stvari sem slišala o njemu, da so bile ženske noseče in je rekel, da niso noseče in jim je dal tabletke za sprožititev M. Celo poznam eno žensko od moje sestre sodelavko, ko je bila noseča že 3. mes. in ji je ta gin. dal tabletke za M. GROZA……… No nato je meni ta isti gin. dal Klomifen in po njegovem mnenju bi naj morala obvezno piti 3×2 tabletki si lahko mislite??????????’ Mene je tako bolelo in bolelo v jajčnikih in sem mislila, da mi bo vse ven padlo. Tako, da nisem več mogla hoditi od bolečin in sem šla k gin. in takoj v bolnico. Imela sem tako jajčnike zatečene v velikosti 87mm……… Mislili so mi v bolnici delati takoj lalparo ampak po tem se je to umirilo z tabletkami, ki sem jih jemala v bolnici kot bonbončke na dan sem morala spti, do 20. tab. Vse različne tabletke, ker sem dobila zelo hudo vnetje in še in še bilo je skratka groza. Niso vedeli kaj bi počeli so me poslali v Lj. na kliniko in tam sem ležala 10. dni pri prof. dr. Tomaževiču. Ko sem prišla domov iz Lj. mi je čez 3. dni počil desni jajčnik bilo je ohhhhhhh in stok. Nisem vedela in sem trpela bolečine 3. dni z pomočjo injekcij, ki sem jih dobijala v dežurni amb. Naenkrat več nisem mogla ne dihati in ne premikati se. nato je prišel dežuren zdravnik k meni in takoj poklical rešilca in v bolnišnico. Tako, da so me komaj rešili sem ja imela celo trebušno votlino krvi, da mi je že prišlo, do reber še kmalu pa bi bilo prišlo, do srca…….. In kaj bi potem????????? Kdo je kriv za moje trpljenje????????? NIHČE?????? Sama. Saj sem jaz trpela ne tisti gin. saj oni imajo vedno prav ampak je v tem problem, ki je priznal, da mi je narobe razložil čudno kaj ne?????????? Zato bi mene bilo strah sedaj piti te čudežne Klomifenčke. Zakaj sem vam to pisala, da ste zelooooooooo previdne kako jih pijete, ne pa biti nore kot jaz, ki sem pila in pila in nisem vedela, da bom ogrožala svoje življenje. No hvala bogu končalo se je zelo dobro, sem preživela kljub temu, da je bila operacija zelo huda in je trajala kar 3. ure. Ispiracija krvi iz trebuha.
Nikoli ne bom pozabila teh bolečin in trpljenja. No zamenjala sem takoj gin. in je bilo vse ok. Tako malo sem vam opisala kako lahko mi ženske nasrkamo zaradi tega Klomifena zato še enkrat poudarjam čuvajte se kako jih pijete in rajši vprašajte, če je treba 10x kot, da se vam zgodi kot se je meni.
Želim vam obilico sreče in vsemi želim čim prej 2. modri črtici.
Lep dan
Doroteja

1. Tudi jaz sem pred leti dobila Klomifen – toda kot zakleto, imela sem popolnoma vse stranske učinke, ki jih uživanje Klomifena povzroča. “Zdravilnega” učinka pa ni bilo nobenega.
2. Tudi jaz sem imela takrat ginekologa, ki mi je samo dal Klomifen, povedal kako naj ga jemljem in naj se pri njemu oglasim čez 3 mesece, če bom tačas zanosila. Nikoli me ni pregledal z UZ, nikoli mi dal preveriti količino hormona v krvi … torej je iz tega jasno, da me ni nikoli pregledal drugače kot “na hitro” na stolu.
Jaz sem bila pa pridna in sem redno, vsako leto hodila na preglede, da bo ja vse OK, ko sem bom odločila za otroka. In tako je bilo do 35. leta, ko kljub Klomifenu še vedno ni bilo nič. Moj ginekolog me je poslal na slikanje maternice (3 dni v bolnici! Zakaj – ne vem), na abrazijo (2 dni v bolnici). Še vedno mi je zatrjeval, da je z menoj vse OK. No, in tako sva z možem prišla k dr. Zornu! Danes imam prekrasno hčerkico (8 mesecev), sicer 40 let, tako, da sem prepozna za povečanje družine in seveda novega ginekologa.

Torej drage moje, jaz imam s Klomifenom, tako kot Doroteja (hvalabogu, da se je lepo izteklo), slabe izkušnje!

Natasha

Pozdravljena, Natasha!

Čestitke za vztrajnost za tvoj “zlati sonček”. Oglašam se ti, ker sem bila do sedaj prav malo jezna na mojega ginekologa. Namreč noče mi predpisati Klomifena, čeprav sem ga sama povprašala. Res je da imam že enega otroka, pa kljub temu si želim še enega, ampak noče in noče……saj veš kako to izgleda. Sedaj ste me malo potolažile, saj sem izvedela tudi kakšno negativno o tej čudežni tabletki.
Natasha, kako pa ti je uspelo po dobrih štirih letih doseči DVE ČRTICI?????
Hvala za odgovor in še naprej lepo “pocrkljaj” tvoje detece.

lep pozdrav in čim bolj miren dan

Tudi moja zdravnica se za Klomifen ne odloča zlahka. Predpisala mi ga je samo za dva meseca, potem sem morala na laparo. Ker tri mesece po lapari ni še vedno nič, sem spet dobila Klomifen vendar spet samo za dva meseca, potem se pa bomo verjetno šli kaj drugega.
Čudno se mi zdi, saj poznam kar nekaj primerov, ko jemljeno Klomifen kar šest mesecev, ali celo več. Morda pa ta tabletka res ni tako čudežna!

No, jaz sem že ena takih, ki so dolgo jemale Klomifen. In sicer 3 leta z manjšimi prekinitvami.

Tašika

Meni je G predpisal klomifen za 6 mesecev, brez vsakršne kontrole ali UZ. Sedaj sem ga jemala 2. mesec (prvi mesec sem dobila M 26. dan) danes je 35. dan, M še ni. A se je kateri zgodilo, da kljub klomifenu ni imela M (jemljem 2 tableti, 5-9 dan).
Aja…. saj bom naredila test, ampak ga še nisem, ker nimam niti enega nosečnostnega znaka (prsi so uplahnjene, slabo mi ni, zaspana nisem, napeta in zaprta tudi ne…).
Se opravičujem, ampak res sem malo zmedena,
LP, Mina

Mina, tudi meni je enkrat po klomifenu M zaostajala deset dni, potem pa je prišla. Ravno tako kot ti nisem čutila nobenih sprememb, res pa je, da sem potem zelo močno krvavela (v kosih) kar zame sicer ni običajno. Intim plus pa je bil dvakarat negativen. Ampak dokler ne pride M imaš še upanje. Morda ti je pa le uspelo!
N.

Draga Julija!
Res je, kar 4 leta je trajalo, da smo končno s pomočjo IVF (pravzaprav MM) uspeli! Če ne veš razlike med IVF in MM naj ti jo razložim: IVF pomeni oploditev v epruveti, MM je pa poseben postopek (v primeru slabega semena) s katerim semenčecam pomagajo oploditi jajčece (malo jih porinejo v jajčece ;-)))))!
Najprej je moj mož prišel do dr. Zorna, ki ga je zaradi varikokele 2.stopnje napotil na operacijo. Pred operacijo NI imel živih semenčec, po operaciji pa se je stanje izboljšalo na 16% živih – kvalitetnih. Nato sem prišla jaz na vrsto. Najprej Stediril D, s katerim smo poskušali odpraviti ciste na jajčnikih. Ker to ni šlo, je sledila laparo. Zaradi hude endometrioze mi je dr. Zorn moral odstraniti oba jajcevoda, tako da možnosti normalne zanositve ni več. Spraševala sem ga, če je mogoče Klomifen (perdpisal mi ga je prejšnji ginekolog) povzročil to zmešnjavo v moji trebušni votlini, pa je rekel, da Klomifen ne bi smel vplivati na to. Potem so odkrili, da imam v krvi povišan hormon prolaktin, zato sem morala leto in pol jemati tablete za znižanje tega hormona, da so naju z možem sploh obravnavali na komisiji za IVF. Ne moreš si predstavljati veselja, ko smo predlani dobili pošto, da začnemo z IVF (MM) postopkom. Prvič ni uspelo – malokatera je srečnica – a vendar vsaka upa, da je ona med tistimi parimi %. ker je bilo ZELO hudo, ko sem dobila M po opravljenem ET-ju, sem prepričala sama sebe in odšla na drugi poskus POPOLNOMA KUL!
No in v drugem poskusu sem imela 5 pridobljenih celic (v prvem 8), oplodila se je samo ena celica (v prvem poskusu 3), 3 celice so bile degenerirane. V prvem poskusu smo imeli celo 3 kandidate za zamrznjenčke, pa niso obstali.

Tudi jaz bi si želela povečati družino, vendar je ne morem več. S tem se je treba sprijazniti. Hvalabogu da že imamo otročke. Jaz sem se sprijaznila s tem, da bomo tričlanska družina. Raje vidim, da denar, ki bi ga porabili za “mojo terapijo” porabijo za nekoga, ki otrok še nima in si jih zelo želi.
Želim si, da bi popolnoma vsak poskus IVF, MM ali IUI uspel in prinesel v družine in ljudem, ki si to resnično zaslužijo, VELIIIIKO VESELJA!

No zdaj sem pa res zabluzila – ALOOOO to je tema o Klomifenu! Sori punce!

Pa lep dan še naprej,
Natasha

Mina, dvomim da si noseča, (če si – SUPER), vendar pa so ti prejšnji odgovori upam dali kaj misliti o tvojem G. Če pomislim koliko preiskav sem dala skozi, predno mi je G predpisal najprej 1/dan, naslednji ciklus 2/dan, na koncu sem ugotovila, da jajčniki začno reagirat pri količini 3/dan. Sem šokirana zaradi Dorotejinega primera. Saj bi lahko umrla, madonca.

Koliko časa pa že ne zanosiš?

Saj si nisem upala še naznaniti – pa vendar, včeraj sta bili 2 črtici (36. dan). Imam čuden občutek, ker ostalih znakov še vedno ni, le danes mi je nekoliko slabo – mogoče zaradi dabrostona, ki sem ga začela takoj po pozitivnem testu jemati (to mi je predpisal G, ker sem imela 2 spontana splava).
No še malo o moji zgodovini: PCO, klomifen, HSG, pregrada, histeroskopija, po histeroskopiji 2x zanosila – spontani splav v 7. in 8. tednu, nato čez pol leta tretjič zanosila spet klomifen in bioenergija, takoj sem začela jemati dabroston in moj sonček bo kmalu star 2 leti. Sedaj se ponovno 1 leto trudim zanositi, problem je bil, ker sploh nisem imela M po porodu, torej sem dobila hormone za M, nato klomifen in sedaj je bil 2. ciklus jemanja klomifena. Upam, da bo vse v redu, čeprav so občutki čisto drugačni kot pri prvi nosečnosti, naslednji četrtek imam pregled.
Tako – malo na dolgo sem opisala…. aja – ta ciklus sem tudi pila matični mleček, jedla dosti oreščkov in pa spet bioenergija.
Bom poročala…
Mina

No, Mina, pa je res uspelo! Čestitam! Misli pozitivno, pa bo vse o.k. Srečno!
N.

Tudi jaz se veselim s tabo in ti čestitam!

Pozdravljena, Mina

Iskrene čestitke in pazi nase!!!!

lep pozdrav

Joj, Mina, bi morala novo temo dati!!!!!!!!
Iskrene čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In – pazi nase! Počivaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Saj veš!

Tašika

Čestitam Mina vse naj naj…………..!!!!!!!!!!!!!!!!

Res hvala vsem za dobre želje – zlate ste :)))
Vsekakor bom poročala, čeprav še vedno čakam na še kak drug nosečnostni znak …
LP, Mina

Čestitke, in držim pesti zate in za tvojo pikico!!! Je šlo očitno za manjšo hormonsko motnjo in se je vse srečno končalo.

Joj, Mina pa to bi morala dati pod novo temo, jaz sem čisto slučajno odkrila, da si dočakala svoj veliki trenutek! Čestitke!!!!!!!!

LP, Andreja1

Draga Mona
Ja res sem lahko umrla od Klomifena, ampak na srečo so bili zelo dobri oz. zelo dober ginekolog takrat dežuren in sem naletela na mojega lečečega ginekologa takrat sem bila še na Štajerskem. Resnično se je potrudil, da je ispeljal vse po naj boljši poti in operacija je takoj sledila že ob 2-ge ure zjutraj. Zelo sem mu hvaležna za takšno uspešno delo, še bolj me je presenetil, ker po dežurstvu ni šel domov ampak je bil zraven mene v bolniški sobi, in me je stalno spraševal kako se počutim. Tako, da je bil, do 14. ure zraven mene resnično svaka mu čast. Saj takrat sem ga dala v časopis, ker se mi je zdelo oz. bilo vredno pohvale pa še več, ker se z dejanji in besedi ne moreš zahvaliti. Bil pa je dr. Simoniti v Celjski bolnišnici. Ja moja Mona jaz sem sedaj noseča že 28. tednov in mi je uspelo preko IVF. v tretje tako, da decembra pričakujem oz. pričakujemo mojega zlatega zaklada……. Upam, da tisto vprašanje se je naneslo na mene, ko si vprašala koliko časa ne morem zanositi. Nisem mogla zanositi dobrih 10. let….
Jaz bi pa lahko šla že na specializacijo ginekologije he he he. Toliko čez te bolezni se naučiš, slišiš in pretrpiš, da me kar grabi mraz……. Veliko veliko je bilo trpljenja kot sem že nič koliko krat povedala, da sem imela kar 9x op. ginekoloških + 7x laparo+ 2x histero +HSG in še in še bi lahko naštevala. Saj je pravilno napisal dr. Pušenjak, da mojih ginekoloških težav kar se tiče je za v leksikon in še kako prav ima….. No toliko o meni, če pa želiš mi lahko pišeš na moj zgornji mail…………
Hvala ti za tvoje sporočilo, ki si se na njega mi oglasila……..
Lep dan ti želim še naprej in vso srečo v življenju……..
Doroteja

Mina iskrene čestitke!!!!!!!!!

Praviš, da si pila matični mleček? No sedaj si mi pa dala malo upanja. Bom držala pesti, da bo tokrat vse u redu s tvojo pikico.
SREČNO – iz vsega srca čestitke tudi očku!

New Report

Close