Nekaj dni pretečen rok antibiotikov
Spoštovani!
Dermatologinja mi je pred časom predpisala antibiotike Doxy 100 Ge zoper akne. (Jemanje 14 dni, 1t dnevno). Slednje sem hranila doma v omari in jih nisem konzumirala, saj sem glede tega naposled iz določenih razlogov, oklevala. Nenazadnje je zatem ginekologinja ob pregledu odkrila ciste na jajčniku (endometriom in dermoid). Laparoskopija je bila opravljena pred sedmimi meseci. Na tem mestu me še občasno ter rahlo boli, pooperativni pregled pa imam čez 10 dni.
Vprašanja, ki jih imam sedaj za Vas pa so sledeča:
– ali se je potrebno zate antibiotike striktno držati pravila, da jih je po pretečenem roku potrebno odvreči, oziroma, da se te ne sme uporabljati po pretečenem roku?
– če je odgovor zavrnilen, lahko osebni zdravnik predpiše nove?
– Jih je priporočljivo glede na moje zdravstveno stanje, sploh jemati? Naj raje počakam na ginekološki pregled?
Za odgovore se Vam iz srca zahvaljujem in Vam želim vse dobro.
Pozdrav!
Pogovorite se s svojim zdravnikom za nov recept.
Potečeni antibitiki , torej po roku, ki je na škatlici- niso primerni za uporabo.
Kar pa se tiče jemanja sedaj ali po pregledu pri ginekologu: vprašanje je , če bo ginekolog svetoval enako vrsto antibiotika. Zato je za počakati s tem in se pomeniti tako z ginekologom, kot kasneje z osebnim zdravnikom ali bodo predpisali antibiotik, ki ima učinke tako za akne kot ginekološke probleme.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.